Polisen söker vittnen till kuppen mot Oriola

Polisen söker nu vittnen till den dramatiska smash and grab-kuppen i Stenvreten på måndagen.

Den som har vittnesuppgifter kring det dramatiska inbrottet vid Oriola i Stenvreten på måndagen ombeds att kontakta polisen.

Den som har vittnesuppgifter kring det dramatiska inbrottet vid Oriola i Stenvreten på måndagen ombeds att kontakta polisen.

Foto: Maria Hedenlund

Enköpings kommun2019-09-17 15:00

Någon gång från ungefär klockan fyra på måndagsmorgonen kan två bilar, en silverfärgad och en svart, ha befunnit sig i området kring Stenvreten där inbrottet skedde.

– Vi söker vittnen som kan ha uppmärksammat något. Bilarna kan ha stått parkerade i närområdet före inbrottet eller lämnat platsen hastigt efteråt, säger Jonas Rickeborn vid Enköpingspolisen.

Larmet om inbrottet kom till polisen 04.55 på måndagsmorgonen. Då hade gärningsmännen först stulit en hjullastare vid Försvarsmaktens lokaler på gatan bredvid och därefter forcerade man grinden till Oriolas anläggning på Granitgatan/Kvartsgatan.

Fönster bröts upp och stöldgodset ska troligen ha lastats in i två bilar, en svart och en silverfärgad. 

Vittnen från företaget finns till händelsen och polisen förhör dem och går igenom övervakningsfilmer från platsen.

– Men vi söker även andra som kan ha sett något i området under tiden före och efter inbrottet. Exempelvis bilar som stått parkerade, eller lämnat platsen och i vilken riktning de körts. Man kan ha blivit omkörd av dem, troligen har de kört fort, säger Jonas Rickeborn.

Det har förekommit flera liknande smash and grab-kupper i regionen, bland annat i Västerås och Stockholm. Polisen utreder nu om dessa kan ha något samband med varandra.

– Man kör in med ett fordon och bryter sig in hos företagen. Det är bland annat mot företag som handlar med tobak, livsmedel och elektronik. Vi undersöker om de har några beröringspunkter med varandra, säger Jonas Rickeborn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!