Personalen vid Oriola får stöd

Personalen vid Oriola i Enköping erbjöds stöd av företaget efter den dramatiska smash and grab-kuppen på måndagsmorgonen.

Grinden vid Oriolas anläggning i Stenvreten forcerades med en hjullastare stulen från Försvarmaktens fastighet strax bredvid.

Grinden vid Oriolas anläggning i Stenvreten forcerades med en hjullastare stulen från Försvarmaktens fastighet strax bredvid.

Foto: Maria Hedenlund

Enköpings kommun2019-09-16 11:59

Flera anställda vid Oriola på Kvartsgatan i Stenvreten befann sig i företagets lokaler vid femtiden på måndagsmorgonen när gärningsmän med hjälp av en hjullastare forcerade grindarna till anläggningen. Enligt polisen chockades personalen av händelsen.

– Det var ett fåtal medarbetare på plats när inbrottet skedde. Ingen har fått fysiska skador och alla har fått stöd av företaget, vi har rutiner för det, säger Andreas Rosenlund, pressansvarig vid Oriola Sverige.

Även anställda som inte befann sig på platsen vid inbrottet erbjuds stöd om de upplever obehag efter händelsen.

Gärningsmännen var enligt polisens uppgifter fyra-fem stycken svartklädda personer. De stal en hjullastare vid Försvarsmaktens anläggning i kvarteret bredvid och körde rakt igenom grindarna vid den inhägnade fastigheten för att komma ut.

Därefter har de forcerat en av Oriolas grindar med hjullastaren och fortsatt mot lagerbyggnaden där man krossat ett fönster. Varor stals och de lastades in i en eller två medföljande bilar.

Enligt polisens uppgifter är det läkemedel som har stulits.

– Men vi vet ännu inte riktigt vad som försvunnit, vi håller på att ta reda på det, säger Andreas Rosenlund.

Polisens tekniker gjorde en brottsplatsundersökning på måndagsförmiddagen.

Oriola har inte utsatts för någon liknande kupp tidigare.

– Och det var ju ett ovanligt tillvägagångssätt, konstaterar Andreas Rosenlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!