EP har tidigare berättat om att ungdomar i gäng går in i butiken under skoldagarna på närbelägna Westerlundska gymnasiet. Problemet är att en del av ungdomarna inte sköter sig, stökar, stjäl och hotar personal.
Vid terminsstarten vädjade butikschef Magnus Engblom i ett öppet brev riktat till föräldrar om ett större ansvarstagande från föräldrarnas sida. Han bad föräldrarna att ta sig till butiken och med egna ögon se efter vad det är som försiggår.
Men det öppna brevet har inte hjälpt. Nu har en månad gått och det har inte blivit bättre, snarare sämre.
– Det har tyvärr inte hjälpt någonting. Det har varit samma stök och bus, säger Magnus Engblom.
Butikschefen beskriver en vardag där horder med ungdomar, i gäng på uppemot 20-30 stycken, kommer in i butiken.
– I fredags var det totalt kaos, säger han.
Bara under torsdagen och fredagen förra veckan fick butiken göra 15 polisanmälningar. Anmälningarna gäller såväl stölder som skadegörelse. Det finns övervakningsbilder och väktares vittnesmål som kan peka ut de skyldiga för dessa anmälda brott.
– Nu kommer polisen att söka upp de här ungdomarna under hösten, säger Magnus Engblom.
Brottsligheten brukar vanligen bestå av ringa stölder eller snatterier som det heter i folkmun. Ett typiskt exempel är när några fuskar med att betala, som att ta två drickor men bara betala för en.
Coop anlitar väktare, både uniformerade och civila, för att hålla ordning mellan butikshyllorna. Tidigare har butikspersonalen fått ta mycket hot och påhopp. Butikspersonalen får fortfarande utstå mycket, men väktarnas närvaro hjälper i varje en del.
– Vi har mer och mer kunna släppa över själva konfrontationerna till väktarna. Väktarna säger att ungdomarna är otroligt uppstudsiga och har en riktigt dålig attityd, berättar Magnus Engblom.
EP har tidigare berättat att den otrygga arbetsmiljön har medfört att personal inte jobbar ensamma och att de är utrustade med överfallslarm så att de kan kontakta vaktbolaget, som kan vara på plats inom loppet av fem minuter.
Magnus Engblom ser också ett stort problem i att kunder blir skrämda när stora klungor med gymnasieungdomar kommer in i butiken, busar med varandra och är högljudda – även i fall inga brott begås av gänget i fråga.