Olsson klar för Allsvenskan

Enköping IBK:s tidigare målvakt Thilda Olsson var i helgen bidragande när Storvretas damer tog sig upp i Allsvenskan. Nu kan hon se tillbaka på en mycket stark första säsong med Uppsalalaget. "Blev inte många mål insläppta", säger hon efter triumfen.

15 april 2019 15:00

Storvreta IBK stod för en total utklassning över två matcher i det allsvenska kvalet mot Arboga.

Efter segrar med först 9–1 och sedan 6–2 släppte laget totalt bara tre bollar bakom sig.

En stor orsak till det: Thilda Olsson, den 17-årige målvaktstalangen som så sent som ifjol spelade i Enköpings IBK.

– Skitskönt faktiskt, kan man väl säga. Vi har kämpat hela året och det var en riktigt skön revansch för laget sedan ifjol, säger en glad målvakt dagen efter avancemanget.

Ifjol gled Storvreta igenom serien, men fick se sig besegrade i kvalet.

– I år har det varit lite tuffare, men nu klarade vi det.

Thildas första säsong har varit bra. Hon har omgående tagit över förstahjälmen i laget och har spelat 18 matcher under serien. I kvalet släppte hon inte många över bron.

– Det har inte blivit så många insläppta mål nej, skrattar hon.

– Jag har otroligt bra spelare framför mig också, ska man ju säga. Det har varit en tuff säsong ändå, men det är alltid kul att få tufft motstånd också. Jag har fått visa vad jag kan.

Hur firade ni avancemanget?

– Direkt efter var det ju rysningar i hela kroppen. Alla var så jävla glada rent ut sagt och jag har nog aldrig varit omkring gladare människor. Det blev firande i omklädningsrummet efteråt såklart och sedan stack vi iväg och käkade en bit mat.

En helt okej första säsong för dig.

– Haha, ja det får man ju säga – otroligt kul! Det har varit lite jobbigt med pendling stundtals, men det vägs hela tiden upp av alla träningar och matcher. Laget har blivit som en familj, avslutar den nyblivna allsvenska målvakten.

I laget finns också Fanny Schenning, också hon i EIBK tidigare. För den duktiga forwarden har det blivit 14 poäng på 20 matcher i seriespelet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing

Ämnen du kan följa