Den åttonde och sista deltävlingen kördes i Kungsängen. Bland damerna vann Försvarsmaktens Emmily Smalsjö i Kungsängen men totalsegern gick i överlägsen stil till Götas Emma Wennbom.

I Elitklassen tog Örbyhus Adam Andersson hem totalsegern. Främste Götaförare var Lucas Berglind som tog hand om bronsplatsen. Bland juniorerna var Calle Johansson från Karlskoga den främste medan Robin Wiss från Göta blev slutlig åtta.

Trevligaste läsningen av resultatlistan med Götaögon sett var i Ungdom 125. Där blev det nämligen trippelt Göta. Lukas Wärn tog guldet före Hampus Görl och Jakob Thor.

Wärn tog dessutom maxpoäng. Han vann sju tävlingar (en räknas bort och då fick han maskinfel). Och han har inte bara vunnit, det har varit klara segrar.

– Ja, det har varit ungefär tre minuters segermarginal. De två sista vann jag med tio och tolv minuter, berättar den 15-åriga talangen som gillar när det är tuffare.

– Tycker det är roligare när det är svårare banor. Min vilja är min största styrka, säger Lukas.

Han har placerat sig som trea vid en deltävling på Ungdoms- SM tidigare vilket han rankar högre än segern på Östra Open.

I årets ungdoms-SM kommer det blir lite knivigare.

– Jag går upp en klass och möter de som är två, tre år äldre och har större cyklar. Målet blir att ta poäng i varje tävling, säger han.

SM inleds i slutet på april. Och under våren kommer det bli fyra träningspass i veckan. Slutmålet är klart.

– Jag vill bli världsmästare så klart, säger han.

Och då är naturligtvis en överlägsen seger i Östra Open en mycket bra inledning.