Viktig höst väntar efter svår vår

Till sommarvila på nedflyttningsplats. Vårsäsongen har inte riktigt gått som ett ungt och nystartande ESK har tänkt sig. "Vi ligger några poäng efter budget, så är det, konstaterar tränare Tomas Karlsson.

9 juli 2019 12:00

Ina Burström. Julia Lindström. Kaisa Nilsson.

Ja, namnen som lämnade ESK inför säsongen var samtliga starka och laget tvingades ta in nya spelare och flytta upp egna, unga produkter.

– Ur den aspekten visste vi ju att det skulle bli en tuff säsong. Det blev lite av en omstart för oss och sådant tar alltid tid, säger Tomas Karlsson.

– Utifrån förutsättningarna tycker jag det sett bra ut stundtals, men vi ville väl vara i mitten av tabellen så med det har vi ju inte lyckats. Resultatmässigt ligger vi fyra-fem poäng efter budget, om man säger så.

ESK ligger just nu näst sist i tabellen och kommer att behöva göra en starkare höst för att klara ett nytt kontrakt i Division 1.

Där kommer det att krävas att man får ha spelarna hela och friska.

– Vi drabbades ju av oturliga skador och vi led av bristen på kontinuitet de sju-åtta sista matcherna egentligen. Därav kom ju sommarledigheten lämpligt och nu gäller det för spelarna att sköta sin träning för att vi ska kunna klara av hösten.

Tillbaka i sista matchen var dock Elvira Gustafsson som är en av lagets nyckelspelare den här säsongen.

– Hon är ju en otroligt viktig och den spelare vi bygger mycket runt den här säsongen. Sedan kom även Lina Rosengren tillbaka nu i slutet så inför hösten ser det bättre ut.

– Sen har vi en otroligt tuff start på hösten med Bollstanäs och GUSK. Det absolut viktigaste blir ju längre in när vi möter lag i närheten av oss i tabellen. Där måste vi leverera om vi ska komma över det där strecket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing