"Vi ska sätta käppar i hjulen för dem"

Säsongens tuffaste vecka har nått sin mittpunkt för ESK som på onsdagen ställs mot nästa topplag i Bollstanäs SK. "Det är bara att köra på", säger ESK:s tränare Tomas Karlsson.

13 augusti 2019 13:05

På bara en vecka ställs ESK mot Gusk, Bollstanäs och Ljusdal i vad som skulle kunna ses som den tuffaste veckan på hela säsongen. I lördags åkte man på en tung förlust mot Gusk. Nu väntar Bollstanäs för Enköpingslaget.

– Vi går ödmjukt in i det här. Vi går ut för att sätta käppar i deras hjul, säger Tomas Karlsson.

När lagen senast möttes åkte ESK på en storförlust, vilket också har varit lite av en trend på senare år.

– Men när vi möttes på Enavallen förra året var det ganska jämnt, säger Karlsson.

Så det finns lite revanschlusta?

– Absolut. Vi slår i underläge och dem har pressen på sig. Större under har skett.

ESK har för ovanlighetens skull ett mer eller mindre fullstarkt lag.

– Vi har fått tillbaka Frida Andersson också, det var längesedan vi var så här pass skadefria, säger Karlsson och fortsätter:

– Det är ju så här det egentligen ska vara. Vi har många spelare som alla är spelsugna och som konkurrerar om startplatserna, det känns riktigt bra.

Ni har varit medvetna om hur intensiv den här veckan skulle bli. Hur har ni laddat?

– Som du säger så har vi pratat om det här i flera veckor. Vi visste att det skulle bli en tuff period och alla är medvetna om vad som väntade, säger Karlsson.

– Är man väl förberedd och mentalt redo ska det inte vara några större problem. Vi går ödmjukt in i det här. Vi spelar match nu och sedan på söndag. Det är bara att köra.

ESK ligger på elfte plats i tabellen och har bara 11 inspelade poäng på 14 matcher. Bollstanäs ligger på en tredjeplats. Matchen spelas på Enavallen klockan 19:00 på onsdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Appelqvist

Ämnen du kan följa