ESK försökte i slutet, men utplockad målvakt och spel 6 mot 5 gav inte resultat.

Köping höll undan och vann med 3–2.

– Vi tog inte vara på våra styrkor idag och kändes lite oödmjuka, i alla fal i jämförelse med helgen, menade Robert Kimby efter matchen.

Enköping gick inte riktigt att känna igen när matchen mot Köping inleddes. Kanske satt helgens intensiva matchande i benen på gästerna.

Hemmalaget Köping var klart piggare och hotade i ESK:s zon under långa perioder.

– Första var vi inte alls med. Vi slarvade och kastade bort puckar, vilket vi gjorde lite för mycket i hela matchen.

Utdelningen kom sen också rättmätigt när Johan Eek, med fem sejourer i ESK bakom sig, satte 1-0. Och det var inte det sista publiken fick se av Eek i matchen.

Mellanperioden innebar en rejäl scenförändring under de första tio minuterna. Enköping kom ut som ett nytt lag med mer fart och aggressivitet i kroppen.

Det tog också bara drygt tre minuter för Adam Lidström att hitta kvitteringen. Men så var det Johan Eek.

I powerplay för Köping fullkomligt dundrade han in ett ledningsmål knappt två minuter senare. Enköping fortsatte dock att trycka på, men närmre än ett stolpskott från Ludvig Wallin kom man inte i andra.

Avslutningen blev dock dramatisk. ESK hade fins lägen, bland annat matchens bästa genom Adam Lidström. Istället satte Köping 3–1 med drygt fem minuter kvar.

Men ESK svarade omgående. Hampus Wallin satte 3–2 och sedan började en desperat jakt. En jakt som alltså inte gav utdelning.

– Vi kom inte upp i samma arbetsnivå och noggrannhet som vi brukar ikväll. Vi behöver åka mer skridskor och vara starkare i närkamperna – just kampen förlorade vi ikväll, avslutar Kimby.