Väntad förlust för Enköping

Att det skulle bli svårt för EHF mot starka Lidingö var ganska väntat. Efter en svag period i första halvlek kunde man inte heller resa sig under den andra och föll med 32-20.

Enköpings HF fick det som väntat svårt mot Lidingö.

Handboll2019-11-11 15:00

Nej, Lidingö som leder serien tillsammans med Borlänge blev – som väntat –  till sist för starka hemma mot EHF i damernas division 2.

Framför allt var det en period på en kvart i den första halvleken som kom att bli avgörande.

Lidingö var laget som inledde matchen starkast och såg snabbt ut att kunna dra ifrån till en rejäl ledning. Den stannade dock vid tre bollar och EHF kom in i matchen efter hand. Man kom i kapp 3–0-underläget och bet sig sedan fast i hasorna på hemmalaget och matchens storfavorit.

Jenny Nylund såg till att göra matchen helt jämn, 8–8, efter nästan exakt 14 minuter spelat av den första halvleken. Det var då det hände. Enköpings tappade sin fart och efter att ha hämtat upp starkt så tappade man nu igen och det ganska rejält.

Under den närmsta kvarten gjorde Lidingö sju raka mål och gick till pausvila med ledning 15–9. Det blev till sist ett för stort avstånd att hämta in under den andra halvleken och Enköping fick se sig besegrade med 32–20.

Enköping ligger för närvarande sjua i tabellen med två segrars distans till den absoluta botten.