Ja, de tre poängen var aldrig hotade. Enköpings SK kunde – utan att på något sätt imponera eller förta sig – vinna tämligen enkelt med 4–0.

Siffror som sett till bollinnehav och chanser kanske borde varit de dubbla.

– Vi ville ha tre poäng och det var utmaningen med den här matchen. Vi fick tre poäng och då får vi vara nöjda konstaterade tränare Tomas Karlsson efter matchen.

– Sen att vi har en kavalkad av missade chanser än en annan del i det hela.

Ja, för faktum är att siffrorna i den här matchen som sagt borde ha varit klart större.

Rebecca Sandbring hade lägen, Frida Östberg likaså. Stephanie Paramio hade en boll i ribban och det var bara en av flera ramträffar.

– Vi ska göra åtta-tio mål i matchen egentligen, säger Karlsson.

– Men jag väljer att se det som att vi skapade otroligt många chanser. Man måste ändå se hur Gustafs spelade, där man backade hem och hade sex spelare i eget straffområde stundtals. Att vi trots det lyckades luckra upp dem och skapa så mycket var positivt.

Det var ESK som inledde matchen bäst och skapade tryck omedelbart på gästerna från Dalarna.

Sex minuter tog det sedan innan Stephanie Paramios panna träffade bollen på en hörna och 1–0 var ett faktum. Att det sedan inte var två mål till gjorde inom första kvarten kan bara betecknas som ett smärre under.

Eller så kan man välja att belysa det faktum att Gustafs målvakt Angelica Fransson gjorde en fantastisk match.

Enköping lyckades i varje fall, trots att lagets spelkvalité och noggrannhet sjönk rejält under mittendelen av halvleken, gå till pausvila med 2–0. Clara Lindvall, tillbaka i laget sedan förra matchen, sköt otagbart efter 27 minuter.

I den andra halvan av matchen sjönk sedan tempot än mer i värmen och passningsspelet från båda lagen var ingenting som imponerade.

– Det var tunga ben och huvuden, det såg man. Värmen tog ut sin rätt hos många, konstaterade Karlsson.

ESK hade dock inga som helst problem med att punktera matchen. 3–0 var ett efterlängtat mål, vilket syntes på Rebecca Sandbring när hon jublade efter sitt andra mål för säsongen..

Det sista målet stod Stephanie Paramio för och blev därmed tvåmålskytt.

– Vi skapade som sagt otroligt mycket och det är positivt. Det var trots allt en form av en måstematch. Vi är jätteglada över tre poäng.