En mellansäsong för en skadedrabbad Kim Amb. Finnkampen och SM var de enda tävlingar han var med i. När EP gör intervjun befinner han sig i Estland och tränar med sin nya coach.

– Det blev inte så mycket av den här säsongen men det var kul med SM-guldet, det behövde jag för motivationen, säger Amb och tillägger:

– Det har varit ett tungt år. Jag satsade på att komma med till EM men jag kände att kroppen inte var i det skick som jag ville ha den i, då la jag ner det. Jag hade inte tänkt och tävla på hela året, sen tänkte jag när SM gick i Eskilstuna att jag efteranmäler mig och får se vad som händer.

Artikelbild

| SM och Finnkampen blev Ambs enda tävlingar under säsongen 2018.

Amb kastade 77,13 meter i sista kastet och vann åter igen ett SM-guld.

– Det var roligt och få till det där och få vara i hetluften lite grann, säger han.

Han deltog även i Finnkampen där han blev bästa svensk, med fjärde plats med ett kast på 75,46 meter.

Vad ser du fram emot nästa säsong?

– Jag hoppas på en säsong utan skador. Det vore skoj och komma tillbaka och tävla en hel säsong framför allt, säger Amb och tillägger:

– VM blir största målet nästa år, det ligger väldigt sent och det är ganska bra för mig. Då har jag lite längre tid och bygga upp mig.

– Min stora förhoppning är att jag ska hålla mig hel och frisk och få ny inspiration och nya infallsvinklar med min nya coach, man kan lätt bli hemmablind.

Kim kastade tolv tävlingskast denna säsong, förhoppningsvis blir det fler i framtiden. Han har siktet inställt mot OS 2020 i Tokyo.