Rugby Enköpings rugbyklubbs Matilda Toresäter vann i helgen världens största sjumannaturnering i rugby med touringlaget Tabusoro Angels.

Laget bestod av spelare från de skandinaviska landslagen, kryddat med spelare från Australien, Mexiko och Irland. Toresäter var en av lagets rookies.

Det slutade alltså med succé när laget till sist stod som segrare i hela turneringen. Detta efter att ha vunnit samtliga de inledande poolmatcherna.

Det blev dock förlust mot ryska Vitaly med 14–5, men det visade sig att ryskorna spelat med fyra spelare under proffskontrakt, vilket bryter mot reglerna.

Efter en övertygande insats i semifinalen mot Middle East Lightnings kunde Matilda Toresäter och Tabusoro Angels sedan också stå för en urladdning i finalen mot Walesiska Olorun. Det blev seger med 31–5.

Toresäter var inte den enda spelaren från ERK i Dubai. Även Robin Fransson fanns på plats för att spela med touringlaget Sherrard's Assasins. Även det laget stod för en stark insats, men fick nöja sig med en femteplats.