Under torsdagskvällen samlades det svenska landslaget, med bland annat åtta dragare från Wallby totalt, i Atletverkstan för att finslipa det sista innan söndagens avresa.

– Det känns väldigt tryggt, som att vi har koll på allting både materiellt och träningsmässigt, säger sportchef Henrik Törnblom.

Den resa som laget startade tidigt i våras, med tuffare fystester och hårdare träning, ska nu förhoppningsvis ge resultat.

Artikelbild

| Johannes Kalrsson drog upplägget för träningen.

– Vi är bra förberedda, absolut. Klart att man hoppas på att man kan få ett kvitto på att vi gjort saker på rätt sätt, men samtidigt är det här upplägget nytt för många, så går vi ändå in väldigt ödmjuka i det här.

– Resultat har vi inte snackat så mycket om faktiskt, utan vi ska gå in och dra på det sätt som vi är bra på, så får vi se hur långt det bär.

En del av det nya upplägget har innefattat Johannes Karlsson från Atletverkstan som fystränare. Dessutom har man också expertis gällande frågor om kost och det mentala.

Det blir alltså ett utökat team som reser till VM.

Artikelbild

| Hård intervallträning på cykel och roddmaskin inledde passet.

– Det är nytt. Johannes kommer att vara en viktig del även på plats där nere. Det är väldigt lätt att man slappnar av efter en period med hård träning och viktnedgång. Så han kommer hålla i fysdelen även där nere så att vi håller oss alerta.

På herrsidan kommer laget att ställa upp i klasserna 560 kilo och 640 kilo, där laget som drar i 560 består till stor del av dragare från Wallby.

Artikelbild

| Wallby har flera dragare med i landslaget.

I damklasserna drar man i 540 kg och där finns Wallbys Maria Valli representerad.

Dessutom drar man i mixklassen, där man varit dominant senare år.

– Det är där vi har bäst chans, men även 640 kilo bland herrarna har lovat gott, även om just den klassen blir en lite test.

– Men vi har något på gång där, avslutar Törnblom med en aning förhoppning i rösten.