Svaga 45 fällde Elvan

SK Elvan och Syrianska FF fick båda se sig besegrade med uddamål i sina respektive seriepremiärer i division 5. För Elvan var det en svag halvlek som avgjorde. "Psykologiskt tungt", säger Per Lygnegård.

15 april 2019 07:00

Syrianska fick se sig slagna av Tierp i en jämn bortamatch. Aaron David Eriksson gav Enköpingslaget ledningen efter en kvart, men ett starkt Tierp vände genom en effektiv tiominutersperiod i andra.

För SK Elvan var det inte lika hoppingivande, även om siffrorna blev jämna när man föll med 3–2 borta mot Börje SK.

– Vi gjorde en riktigt svag första halvlek – det var inte mycket som stämde där, sammanfattar tränare Per Lygnegård.

Ställningen var 0–0 länge och SK Elvan fick det inte riktigt att stämma. Mycket talade dock för att det skulle vara lika in till den andra halvleken.

Då lyckades Börje göra två snabba mål de sista fem minuterna. Slarv från Enköpingslaget gav Börje chansen att ställa om, vilket man gjorde mycket framgångsrikt.

– Det var två riktiga skitmål och alldeles för slarvigt av oss. Vi drällde med bollen i båda situationerna istället för att spela enkelt. Det kom väldigt psykologiskt tungt där innan paus, precis när vi börjat komma in i spelet.

Elvan skiftade i laget till den andra. Johan Slättman kom in som mittback, medan Erik Kvernplassen gick upp som forward. han fick ett friläge omgående i halvleken, men lyckades inte näta.

Istället reducerade Christian Pennerborn på straff efter 60 minuter.

– Vi fick energi där och då var känslan hos mig och säkert många av spelarna att vi skulle vända på det. Börje såg trötta ut.

Men det var hemmalagets match. Man ställde återigen om snabbt och vann en hörna. På den satte man 3–1.

Elvan fick ett tröstmål i slutet genom Erik Kvernplassen, men man fick inkassera en första förlust.

För Fanna BK 2 gick det bättre. Man bortabesegrade Vaksala med 2–1.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing