Succén: Fem (!) SM-guld

Snacka om en lyckad avslutning! När Elsa Teverud gjorde sitt sista SM som Young Rider slog hon till och tog hela fem SM-guld i Norrköping. "Helt sjukt – det blev verkligen storslam", säger ryttaren från Enköping.

10 juli 2019 09:44

Det rullade på, minst sagt.

Oavsett gren slutade det på samma sätt: Elsa Teverud högst upp på pallen.

– Helt sjukt. Det kunde inte bli bättre! Att få avsluta såhär mitt sista år som Young Rider – man kan ju inte avsluta bättre, säger en lycklig Elsa några dagar efter triumferna.

– Det blev verkligen storslam.

Den första medaljen kom i grenen 250 meter pass och följdes sedan upp med seger i speedpass – båda med hästen Bida. När hon sedan bytte till sin andra häst, Kopar, var det inte mycket som förändrades. Gulden fortsatte att komma i Stilpass, Femgång och Femgångskombination.

– Det är alltid kul med SM och det är ju en tävling som jag alltid vill prestera på.

Och hennes prestationer under tävlingsdagarna gjorde att hon kommer att kunna kröna sitt sista år i tävlingsklassen med något ännu större: VM.

– Sista dagen blev ju pricken över i när jag blev uttagen i landslaget till VM i Berlin om några veckor, säger Elsa.

– Det var lite svårt att smälta och ta in alltihop. Jag har ju vetat att det är ett VM mitt sista år och det har ju hela tiden varit drömmen och ett mål jag haft att få avsluta med det. Det kändes verkligen fantastiskt att få den möjligheten.

Men det blir bråda dagar. VM startar redan den 4 augusti och Elsa och hennes häst (i skrivande stund är det inte klart vilken) kommer att åka ner tidigare för att förbereda.

– Jag var ju med på VM 2017 och det är en nyttig erfarenhet att ha med sig. Det är lite skillnad med regler kring utrustning och en massa andra saker. Det är skönt att ha rutin kring hur lång tid som krävs för att komma i ordning. Sedan ska jag bara försöka gå ut och njuta och ta in allt. Sedan kommer jag – när jag vet vilken häst jag får ta med – att ha höga målsättningar. Ett VM-guld vore såklart drömmen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing