Malin vann EM-guld – och satte nytt svenskt rekord

EAI:s Malin Forsell stod för ett superhopp i veteran-EM. Under onsdagsförmiddagen var hon inte bara bäst i startfältet. Hon skrev även in sig i idrottens historieböcker.

Malin Forsell, EAI, tog EM-guld under veteran EM i Polen.

Malin Forsell, EAI, tog EM-guld under veteran EM i Polen.

Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån/Anders Liljestrand

Stavhopp2024-03-20 12:06

Under veckan pågår EM i friidrott för veteraner i polska Toruń. I startlistan finns blad annat Malin Forsell från Enköpings AI som tävlar i både häck och i stavhopp. 

Under onsdagsförmiddagen inledde Malin Forsell sin medverkan i mästerskapet då stavhoppningen i K40-klassen skulle avgöras. Det var en skakig start för EAI:aren med två rivningar på 3,20 meter. Men hon skulle komma att hitta hopprytmen.

– Jag lyckades ta mig samman till det sista hoppet på 3,20 och var ganska långt över. 3,30 tog jag på första försöket och när tyskan rev på 3.30 var det klart, berättar Malin Forsell.

Men trots att guldet var bärgat hade hon fått mersmak. Ribban höjdes ytterligare till 3,40. Då var hon högt över, men föll på ribban och rev. Istället för ett nytt försök på samma höjd så höjde hon ribban till 3,50 och klarade på det andra försöket.

– Jag har haft ganska många bra hopp över 3,40 i vinter. Det var kul att det blev 3,50 idag, det känns lite som att komma över nästa gräns, säger hon.

Hoppet på 3,50 resulterade i svenskt rekord för kvinnor 40. Men firandet får vänta. På lördag väntar häcklöpning där hon hoppas få springa både kval och final.

Hur ska du fira det här guldet?

– Jag ska vila lite och heja på mina andra kompisar som hoppar. Min kompis Jenny hoppar i K50-klassen strax. Sen kanske det blir att gå ut och äta lite gott ikväll. Men mest vila och ta det lugnt till på lördag när det är tävling igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!