SM-brons till unga duon

Simon Ericsson och William Bergman från Stratos BTK stod för riktiga skrällar när de båda lyckades ta bronsmedaljer på ungdoms-SM. "Underbart, det är en sån härlig känsla", säger medaljörerna.

8 maj 2019 14:00

Ja, det blev en riktig dundersuccé för Stratos-duon när årets ungdoms-SM i bordtennis spelades i Skövde.

Simon Ericsson och William Bergman var otippade och oprövade när de klev in i dubbelklassen för Pojkar 15 i ungdoms-SM, men duon bjöd på ett inspirerat teamwork och vann tre matcher mot meriterat motstånd innan det blev förlust i semifinalen.

Först besegrades Charlie Carlsson/Rami Al Haj Ali från Nyköping Oxelösund/IFA Eskilstuna med 3–1 i set. Trots förlust i tredje set med 10–12 höll killarna huvudet kallt och vann med 11–4 i fjärde.

Därefter var det dags för seedade Spårvägen-paret Henry Majdalani/Marko Orre. Efter seger i det viktiga tredje setet med 13–11 blev det 11–6 av bara farten i fjärde set och seger med 3–1.

I kvartsfinalen, mot det semifinalseedade defensiva Ängby-paret Alve Sjövold/Linua Keränen spelade Simon och William lugnt och taktiskt utan att förivra sig. Seger med 3–1 efter klara siffror och därmed var semifinal och en medalj säkrad.

Semifinalen mot toppseedade Charlie Widing/Joel Jonsson från Jönköping/Frej Växjö till sist för tuff. Förlusten skrev till 0–3 i set, men en välförtjänt medalj var säkrad för den lovande duon.

– Underbart, vilken härlig känsla! jublade Simon och William efter att medaljen var klar.

– Vi trodde på oss själva och har spelat på topp. Taktiskt har det fungerat perfekt och vi har under hela turneringen stöttat varandra.

Båda spelade också singel i Pojkar 15. Simon fick se sig slagen i åttondelsfinal, medan William som är ett år för ung för klassen, lyckades ta sig vidare från gruppen efter imponerande spel. Sedan tog det tyvärr stopp i den första slutspelsmatchen.

Ung sport

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing