Brorssons succé – karriärens första pallplats

Mona Brorsson visar toppform inför OS. Skidskytten slutade trea på distansloppet i Antholz och har därmed säkrat en startplats till masstarten i OS.
–Jag har inga ord, jag är jätteglad, säger Brorsson till SVT.

Mona Brorsson jagar en start i masstarten i OS. Arkivbild.

Mona Brorsson jagar en start i masstarten i OS. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skidskytte2022-01-21 15:36

Storstjärnorna Hanna och Elvira Öberg står över sista världscupen inför OS, liksom resten av det svenska damlandslaget – utom Mona Brorsson.

För att bli garanterad en plats i masstarten i Peking behövde hon vara topp 15 i den totala världscupen inför OS. I och med tredjeplatsen i Antholz har hon fått ihop tillräckligt med världscuppoäng för att säkra en plats bland de 30 som får köra masstarten i OS.

Brorsson hade startnummer 34 och sköt fullt i de första två skjutningarna. Men i de sista två skyttena kom två bom – 18 av 20 skott satt.

Efter det sista skyttet gick Brorsson in på en tredje plats och höll den hela vägen in i mål. Därmed tog Brorsson karriärens första individuella pallplats i världscupen.

– Jag har inga ord, jag är jätteglad. Jag måste hämta mig lite, jag är verkligen jättestolt över dagens prestation, säger Mona Brorsson till SVT.

Det blev dubbelt franskt på pallen genom Justine Braisaz-Bouchet och Julia Simon. Braisaz-Bouchet hade en bom medan Simon, likt Brorsson, missade två skott.

– Jag höll ihop det i dag skyttemässigt, två bom, jag är nöjd. Att åka så här stabilt, jag har nästan inga ord för hur nöjd jag är, säger Mona Brorsson till SVT.

Johanna Skottheim, som petats från OS, slutade 56:a och Ingela Andersson kom 71:a.

– Jag är fantastiskt glad över Mona. Jag är besviken över min egen dag. I dag får jag inte ett bra resultat, säger Johanna Skottheim till SVT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!