Säsongen har varit upp och ner. Vinster mot topplag har varvats med svaga insatser mot bottenkonkurrenterna i serien.

– Vår högstanivå rent fotbollsmässigt är väldigt hög, men samtidigt har vi en både åldersmässigt och mentalt ganska ung trupp. Det i kombination med att vi har haft svårt att få kontinuitet på grund av skador och sjukdomar har gjort läget svårt många gånger, menar lagets tränare Alexander Edstein.

Just den mentala biten är något laget jobbat hårt med, framför allt den senare delen av säsongen.

Artikelbild

| Danilo Al-Saed finns fortfarande på skadelistan.

– Tyvärr tror jag att killarna tittar för mycket på tabellen och känner lite press av läget vi befinner oss i. Vi har haft samtal om hur vi ska tackla det här mentalt och vi har kommit fram till att det verkligen handlar om att se möjligheterna, att ta dag för dag den sista delen av säsongen.

– Det låter väldigt klyschigt – och det är det ju – men faktum är att det är otroligt små marginaler. Just nu har vi två poäng upp till säker mark, så det räcker ju med en vinst för oss och förluster för lagen framför så är vi förbi.

När det nu vankas ett derby mot serieledande lokalkonkurrenten ESK ser Edstein just bara en sak: möjligheterna.

– Jag tycker att vi har den bästa träningsveckan bakom oss sedan jag kom hit som tränare. Nu gäller det bara att få ut det på match, vilket varit lite av vårt problem såhär långt. Men i den här matchen är ju läget så att det är vi som har allt att vinna.

Artikelbild

| Roni Tanrikulu är en av spelarna som Håbo kan hoppas på ska avgöra derbyt.

– Vi har också goda erfarenheter att ta med oss från vårens derby, där jag tycker att vi var minst lika bra som Enköping under första halvleken. Det handlar bara om att få ut den prestationen över 90 minuter.

Vilken typ av match förväntar du dig?

– Jag tror det blir en match som kommer att bjuda på stor dramatik. Det är två lag som kommer från en liten formsvacka, samtidigt som det är två lag som är hungriga på seger. De på grund av att de kan vinna serien och vi för att rädda oss kvar. Jag tror det blir en match där omställningarna kommer att bli avgörande.

Håbo har lite problem i truppen. Framför allt är målvaktsposten en känslig position.

– Alex Heiskanen är skadad så Oliver Månsson kommer att stå. Han gjorde det bra i sin debut senast, även om det är ett lite otacksamt läge för honom att kastas in i hetluften direkt. I övrigt är det Danilo Al-Saed som fortfarande dras med skadebekymmer, men han kan kanske komma tillbaka i slutet.

– Även Jonathan Backlund har haft problem, men han kommer eventuellt att vara tillgänglig den här matchen. Det känns hoppfullt, vi kommer att ställa en bra trupp på benen, säger Alexander Edstein.