Självförtroende pekar uppåt

Fjolårssäsongen blev minst sagt tugg med ytterst få segrar och en degradering till sexan som avslutning. Efter två raka förluster i serien börjar man nu se ljuset efter att ha tagit sin första seger. "Det finns kapacitet i laget", säger tränare Patric Lindblom.

15 maj 2019 15:30

Det blev i derbyt mot Bålsta Sanering som den kom, den första segern i seriespelet.

En efterlängtad seger efter fjolårets svårigheter och de två raka förlusterna mot Knivsta och ISUS.

– Otroligt skön seger. Det är exakt vad vi behöver nu för att hitta självförtroendet, säger tränare Patric Lindblom.

Det var en jämn match mot Bålsta Sanering, men när kvarten återstod kom så det förlösande målet för EIS. Ett turligt mål blev avgörande.

– En riktig strumprullare som sakta hittade in i mål. Till slut var det som att vi fick marginalerna på vår sida och det är så viktigt att få göra mål, att få smaka på sötman av det och komma igång med den produktionen. Det är ju där vi har brustit under lång tid nu.

Hur skulle du beskriva inledningen av säsongen för er del?

– Tufft, såklart, efter säsongen vi hade ifjol och att då inleda såhär med två raka förluster. Men vi kände mot Knivsta att vi var värda oavgjort, så inför den här matchen kände vi bara att vinst var det enda som räknades.

– Sammantaget ser vi väldigt ljust på den här säsongen. Vi har bra stämning i truppen nu på ett annat sätt och så har det inte alltid varit tidigare med alla förluster vi åkt på. Vi börjar få det bra i laget nu, även om vi fortfarande har en del nya spelare som innebär att vi måste komma samman ytterligare som lag. Men det finns helt klart kapacitet i laget – vi måste bara komma samman och frösöka rida vidare på självförtroendet som den här segern ändå gav.

En väg till ökat självförtroende är de många derbyna i sexan, enligt Lindblom.

– Fantastiskt roligt! Att det blir många derbyn tror jag stärker ett lag som EIS och vi kommer bli starkare för var enda ett av derbyna som vi spelar.

Redan på fredag väntar nästa. Då är det Örsundsbro, som just nu delar serieledningen, som väntar.

– Spännande match. Jag har egentligen ingen koll på dem mer är att de sett utifrån resultaten verkar vara vassa.

Omstarten i sexan är något som EIS välkomnar. "Kanske borde varit där redan ifjol", säger Lindblom.

Det är en nivå där laget kan skaffa sig mer erfarenhet och självförtroende. Några resultatmål har man dock inte satt upp.

– Nej, jag förstår inte det där med att gå ut och säga att man ska vinna serien eller vad det kan vara – det räcker med två förluster så kan det vara kört. Nej, för oss handlar det om att komma samman och bli ett lag på riktigt. Vi kommer bara att jobba med en match i taget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing