Sagström redo för JVM

I skymundan från ishockeyn, innebandyn och de övriga större vintersporterna har det blivit dags för Anton Sagström att göra sitt första VM i sporten undervattensrugby. "Känns nervöst – precis som det ska", säger han.

9 november 2018 20:00

På tisdag drar det svenska juniorlandslaget iväg till tyska Oberhausen för det första junior-VM:et någonsin.

Med i truppen finns Anton Sagström från Enköping, som till vardags spelar för klubben Linköpings UVR.

– Ska bli riktigt kul. Spänt och nervöst är det, men det ska bli riktigt roligt, säger han.

Han menar att formen känns god och att laget har fina chanser i mästerskapet.

– Det känns bra. Jag har haft en bra träningsperiod, både i poolen och utanför. Som lag känns det också bra och vi känns starka, även om det är svårt att ha koll på de andra lagen. Juniorlandslagen spelar inte lika ofta, så man har mindre koll.

Hur har förberedelserna varit?

– Vi har haft fyra läger totalt och bra med tid för att komma samman som lag. Det senaste lägret var förra helgen och då sparrade vi mot ett lag och spelade UV-rugby en hel helg. Vi känns riktigt starka och väl förberedda. Men det känns lite nervöst som sagt, men det ska det ju göra också.

Laget reser till tyskland under tisdagen, för att vara med på invigningen under onsdag. Själva matcherna spelas sedan mellan torsdag och söndag.

I gruppspelet möter man Tyskland och Norge. Tyskland får gälla som favorit efter att ha varit enda seedade lag i turneringen tillsammans med Colombia.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa