Så avgjordes EP-cupen

Enköping andades fotboll när EP-cupen spelades i helgen. På söndagen avgjordes turneringen med tre finaler i klasserna F06, P06 och P05.

11 augusti 2019 20:42

Det har varit en fotbollsintensiv helg när EP-cupen hölls i Enköping med omnejd. Det bjöds på sol, värme och regn när 100 lag deltog i den stora ungdomsturneringen.

Det var i klasserna P06, F06 och P05 som finaler spelades i EP-cupen.

I klassen P06, pojkar födda 06, möttes ESK och Håbo i en match som inledningsvis var jämn. Men allt eftersom tiden gick tog ESK övertaget och kom att göra både 1–0 och 2–0 inom loppet av en minut. Resultatet skulle stå sig till halvtid och Håbo-spelarna såg frustrerade ut. Det skulle dock bli kämpigare för Bålstalaget som i andra halvlek fick se mål nummer 3, 4 och 5 trilla in. ESK:s Isak Frölin var dominant och fick med sig matchens lirare och två mål i bagaget när hans ESK bärgade guldet efter 5–0 mot Håbo FF.

Även Rasmus Hansson i Håbo FF blev utnämnd till matchens lirare.

I klassen F06, flickor födda 06, möttes ESK och Fanna i en match som blev onödigt jämn, i alla fall sett ur ESK-ögon. Fannas straffområde var under belägring hela matchen men ESK hade svårt att komma till ordentliga avslut. Fanna lyckades hålla ut hela ordinarie tid, mycket tack vare sin kämparandra och matchens lirare Elise Wicksell som slet på mittfältet. Matchen skulle sedermera gå till golden goal, men målen skulle fortfarande utebli. Till slut skulle ESK ändå stå som segrare efter att man vann på straffar. I ESK blev matchens lirare anfallare Nora Backman, som var den spelaren som skapade flest farliga lägen.

I klassen P05, pojkar födda 05, möttes även här ESK och Fanna i en jämn match. Båda lagen försökte ta sig igenom varandras försvar, men det blev mycket kamp på mittfältet. Det var stort målvaktsspel från båda lagen när matchen till slut, precis som i flickfinalen mellan samma lag, skulle landa i golden goal. I golden satte Fanna stor press men kunde inte punktera ESK:s försvar. Det hela skulle ta sig till straffar efter storspelande från matchens lirare Albin Granlund i Fanna-målet och Fanna skulle skjuta sig till seger, vilket innebar att man bröt ESK-sviten och kunde fira guld sent på söndagskvällen.

I ESK blev Rasmus Roswall utnämnd till matchens lirare.

Därmed var EP-cupen över för i år. EP tackar alla lag som har deltagit och alla som har kommit och kikat på all fotboll som har spelats denna helg. Nu blickar vi vidare mot nästa års största cuphelg!

Senare i veckan kommer även ett bildspel från söndagens finaler.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Appelqvist