Alla tävlingarna, de tre grenarna dressyr, hopp och terrängmomentet som alla tävlar i oavsett klass, genomförs i hagarna och på terrängbanan längs Bredsandsvägen.
– Söndagens terrängritt som går från halv tio när den stora SM-klassen startar blir ett väldigt roligt och fartfyllt arrangemang, säger hon.
Hon berättar att tävlingarna, som förutom ponny-SM i enstjärnig fälttävlan, innehåller två inverkans-SM i P80 och P90 beroende på ålder, och att man har några öppna klasser också.
Enköpings fältrittklubb, där Viveca Räim är ordförande, samverkar med Stockholmsklubben Stora Wäsby fältrittklubb om SM-arrangemanget.
– Planeringen har pågått sedan årsskiftet. Vi har arrangerat tävlingar tidigare under flera år, men första gången en tävling med SM-status, säger Viveca till EP.
26-åriga Stina berättar att hon själv tävlade för Stora Wäsby på den tiden hon var tonårig ponnyryttare eftersom det inte fanns lag i Enköping.
Hon är inte hemma så ofta sedan flytten till Skåne i samband med utbildningen som har lett fram till att hon idag jobbar och lever mer än heltid med hästar.
– Jag försöker komma hem två gånger per år, men tävlingarna tar så mycket tid och jag vill ha de bästa möjligheterna för min elitsatsning. Det brukar vara några veckor på vinterhalvåret jag är i Enköping nu, men den här veckan planerade jag in för många månader sedan, säger hon.
– Jag vill ge tillbaka till de yngre och min häst Lorelei får en veckas vila.
Själv har hon ena tummen i bandage, men det är inte någon tävlingsskada.
– Nej, det är slånbärsriset, skrattar hon.
Röjning av buskage och målning av hinder är den aktiva semestern inför förberedelserna av SM-tävlingarna.
Hur ser det ut med din egen satsning?
– Jag rider i fyrstjärnig fälttävlan och målet var att satsa på EM (I Frankrike i augusti i år). Jag hade en bra start på säsongen också, säger Stina, men ett fall i Tyskland gjorde att man fick göra en omstart och "bygga självförtroende igen".
– Nu i helgen, i Segersjö i Örebro, var vår första tävling efter sommaren. Vi vill göra ett par tävlingar till på fyrstjärnig nivå ute i Europa i år, säger Stina, som har siktet inställt på att kvalificera sig för ett framtida mästerskap i landslagströjan.
– Men annars är det viktigaste att samla erfarenhet för högsta nivån inom fälttävlan.