SM-finalen i banhoppning, Folksam Elitallsvenska, var planerad till början av november, men sköts fram till slutet av januari i år.
Nu görs ett nytt försök på Strömsholm, under en späckad tävlingshelg som inleddes redan på fredagen.
Lagledaren Ola Torstenson säger att han kommer att ta ut det slutliga laget under lördagen.
Hur ser du på era chanser?
– Vi går för guldet. Vi har ett bra lag och med lite stolpe in så är det fullt realistiskt, även om konkurrenterna är bra, säger han till EP.
Enköping har stolta traditioner när det gäller SM-vinnare i banhoppning genom historien.
Tre gånger har mästarna representerat en Enköpingsförening. 1993 och 1994 tog Enköpings Ridklubb hem SM-guldet och 2010 stod Jump Club, klubben som grundades av bland annat ridsportsprofilen Sylve Söderstrand på gården Rekasta norr om Enköping, som segrare.
Det kan idag råda en viss förvirring kring namnet Jump Club, sedan Söderstrand sålt gården och flyttat.
Sylve Söderstrand förklarar för EP att han inte är engagerad i ridsportsföreningen längre.
– Jump Club RF är fortfarande en Enköpingsklubb, jumpclub.se är en sajt som är något annat, och är numera baserad på Gotland, förklarar han.
Föreningens ordförande sedan två år, Staffan Gustavsson, säger att en stor del av föreningens verksamhet ändå är knuten till gården och att det finns ett ingående samarbete med Caroline och Peter Lundström på Rekasta.
Han förklarar att Lotta Björe, som grundade Jump Club-konceptet tillsammans med Söderstrand, också är tränare för många av tävlingsryttarna.
Hur många medlemmar har föreningen?
– Omkring 150 och 100-120 tävlingsryttare, ungefär hälften här från närområdet, säger Staffan Gustavsson, som lämnar ordförandeklubben i Jump Club ridsportsförening vid årsmötet nu i februari.
Bland aktuella ryttare som ska tävla om medaljer på Strömsholm under söndagen är Emma Emanuelsson, yngre syster till Lotta Björe, en av stjärnorna. Dottern Kajsa Björe är, enligt lagledaren, aktuell för en plats.
Ola Torstensson, vars son Joel Torstensson är en av Jump Clubs lagmedlemmar som tävlar i helgen, men inte i finallaget på söndag, säger att Enköpingskopplingen är stark även om de tävlande är utspridda över landet.
– Så har det alltid varit, och är ju inget ovanligt inom de individuella idrotterna. Jump Club är en företeelse, säger han, som själv bor strax norr om Västerås.