Högt betyg till EMK efter rallyt - över 2000 på plats

Enköpings MK fick högt betyg av förarna när årets asfaltssprint avgjordes i Hagalund. Och fick stor respons av publiken. "Vi tror att det varit runt 2-3 000 här, och det är fantastiskt kul", säger EMK:s Jonas Hovind.

Lars Davidsson från Enköping gasade in som etta i sin klass.

Lars Davidsson från Enköping gasade in som etta i sin klass.

Foto: Thomas Lindblom

Rally2022-04-17 19:30

41 förare kom till start vid Hagalunds industriområde i Enköping i olika klasser. Många lokala förare fanns på plats från klubbar i Upplands 

Tomas "Lången" Pettersson från Fagersta var en dem som vann sin klass, i Grupp H med sin BMW, före förhandsfavoriten Mats Myrsell. 

Han hyllade banan och arrangemanget. 

– Det var en riktigt trevlig bana, med en riktig asfaltssträcka och riktig väg att åka på. Jag hoppas att de kommer arrangera här fler gånger, säger "Lången" Pettersson, som kört rallybil sedan 1987. 

Det blev också en lokal framgång i Appendix K-klassen, där Lars Davidsson från Enköpings MK vann klassen i sin Renault Turbo.

Jonas Hovind i EMK var väldigt nöjd med arrangemanget efteråt. 

– Det blev väldigt lyckat. Vi är supernöjda, förarna verkar superöjda. Så det har bara gått bra. Det var några incidenter med bilar som åkte av vägen, men det är ingen som har skadat sig, säger Jonas Hovind. 

Och publikmässigt var det en stor succé. 

– Det måste varit mellan 2- 3000. Det har varit mycket folk inne på industriområdet och väldigt många bort mot skogen. Det är jättekul, säger Hovind vidare. 

Mellan alla de tre rallyomgångarna kördes det också drifting. De svenska toppförarna Johan Jakelid och Ponuts Hartman bjöd på något som inte visats upp i Enköping. Och publiken verkade gilla det. 

– Det var väldigt uppskattat. Det är första gången som vi i EMK erbjuder drifting och det är en bra uppvisningssport, som vi vill få till något mer av, säger Jonas Hovind. 

Och med den här succén i ryggen smider EMK ännu större planer för sin asfaltstävling till nästa år. Den här gången var det en öppen tävling, nästa år kan det bli en annan status. 

– Inget är bestämt. Men det här var ett test inför nästa år. Vi har lite planer och fått en förfrågan. Vad kan jag inte säga just nu, men det kommer att bli grymt i så fall. Det har varit folk här och tittat, men vi får återkomma närmare om det, säger Jonas Hovind. 

Och troligtvis blir den tävlingen också under våren nästa år. 

– Förhoppnings kommer det bli en gång om året. Kanske inte med det här datumet i påsken. Det har krockat med Elmiamässan den här gången och det gjorde att några driftingkillar inte kunde vara med exempelvis, säger Jonas Hovind. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!