Förslaget: Konstgräsplan i Örsundsbro

Korsängen, Fanna IP, Enavallen. 2020 ska det anläggas en ny konstgräsplan i Enköpings kommun och enligt ett förslag kommer den att hamna i Örsundsbro.

En ny konstgräsplan ska anläggas på Åvallen i Örsundsbro.

En ny konstgräsplan ska anläggas på Åvallen i Örsundsbro.

Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix/TT

Örsundsbro2019-11-29 13:00

Enköpings föreningsliv växer och för att möta behovet har Enköpings kommun enligt sin investeringsplan beslutat att en ny konstgräsplan ska anläggas på en befintlig plats i kommunen under 2020.

Nu har ett förslag tagits fram om placering. Nästa konstgräsplan kommer att anläggas på Åvallens nuvarande A-plan i Örsundsbro.

– I dagsläget finns två fullstora konstgräsplaner i centralorten och nu har vi sett att behovet finns för en även i en kransort. Där är Örsundsbro den största och den kransort som växer mest, säger Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef för Idrotts och fritid på Enköpings kommun.

Förslaget om placering har skett efter en dialog med bland annat Enköpingsortens fotbollsallians.

– Förslaget bygger mycket på den dialogen, utöver de anledningarna som jag nyss nämnde, säger Hoerschelmann.

Beslut angående placeringen kommer att fattas av upplevelsenämnden den 12 december. Därefter kommer man att inleda arbetet.

– När beslutet är taget kommer vi att förbereda en upphandling. Sedan är tanken att arbetet med planen ska göras under sommaren 2020 under fotbollens serieuppehåll, säger Christopher Hoerschelmann.

I kommunens långsiktiga investeringsplan finns ytterligare två konstgräsplaner planerade och som enligt förslag ska anläggas under 2020-talet.

– Där är planen att en av dem ska anläggas på en befintlig yta, precis som i fallet med Åvallen. Den andra däremot ska anläggas på en ny yta, säger Hoerschelmann.

Karta: Åvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!