Olsson räddade en poäng

Det var en märklig match som utspelade sig mellan Fanna BK och Tierp. Hemmalaget lyckades till sist få med sig en poäng efter att Maja Olsson satt en läcker frispark i slutet. "Ibland är inte fotboll vackert men ger poäng ändå", sa en nöjd Henrik Norell.

12 maj 2019 08:00

Det var mycket som talade för att det skulle bli en hedersam förlust för Fanna hemma mot Tierp.

Efter att ha dominerat spelet under nästan hela matchen ledde gästerna med 2–1 när bara fyra minuter återstod.

Maja Olsson ville annat. I den 86 minuten ställde FBK om och fixade en frispark offensivt. Olsson klev fram och dundrade in målet som räddade en poäng åt Fanna.

– Riktigt skönt och vi är väldigt nöjda med poängen. Fick jobba otroligt mycket i försvar den här matchen och var tillbakapressade under stora delar, sa Henrik Norell.

Matchbilden – med ett bollförande Tierp och ett försvarande Fanna – höll i sig från matchminut ett.

Trots det var det FBK som tog ledningen när Elvina Klaman visade klass efter 13 minuter.

Tierps konstanta tryck på Fannas planhalva gav dock utdelning och man reducerade innan paus.

– Vi gjorde det riktigt bra trots allt och alla slet förträffligt där ute. Det var en härlig moral som tjejerna visade upp.

Kvarten in i andra halvlek kom så ledningsmålet, fullt rättvist ska sägas, för Tierp när Linnéa Evertsson satte en straff för nordupplänningarna.

Men Maja Olsson ville som sagt annat och räddade till sist en stark poäng åt Fanna.

– Vi fick försvara mycket men jag tycker kanske ändå att vi håller Tierp ifrån det allra värsta trycket mot oss. Ibland är inte fotboll så vackert, men kan ge poäng ändå. Idag var vi glada över det, avslutar Norell.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing

Ämnen du kan följa