Gräf segrade på Kinnekulle

Jonas Gräf från Enköping stod för två bra insatser när Sportvagnsmästerskapet rullade vidare med den andra tävlingen på Kinnekulle. Efter den struliga premiären körde han hem en seger på sin favoritbana.

Motor2019-06-05 13:00

– Kinnekulle är en bana där jag trivs bra och åkte bra förra säsongen så förväntningarna var stora, berättar Gräf.

Förväntningarna, ja de motsvarades. Åtminstone under den första dagen.

Bara testet under morgonen visade på vad som komma skulle när Gräf var uppe och nosade på sitt personbästa. När kvalet sedan drog igång var inte känslan densamma och det stämde inte riktigt fullt ut. Trots det kunde Gräf fixa den näst snabbaste tiden och fick därmed starta som nummer två i det första racet.

– Taktiken där var att få en superstart och kunna vara först in i första kurvan, säger Gräf.

Samma taktik hade flera andra förare och en incident mellan Gräf och en annan förare höll på att ställa till det omgående.

Enköpingsföraren klarade ut situationen och fick sedan rejäl fart i körningen. Personbästat kom redan på första varvet och sedan gick det bara snabbare. Till slut blev det en ganska klar seger och dessutom nytt varvrekord i klassen.

– Kunde till slut köra in ganska avslappnat. Att det blev varvrekord innebar bara dubbel seger, säger en glad vinnare.

Det skulle dock bli tuffare under tävlingens andra dag. Materiella skador gjorde att förberedelserna inte blev optimala.

– Då handlade det om att försöka ta mig i mål försiktigt och köra in så många poäng som möjligt.

Det slutade dock med en tredjeplats, vilket får ses som godkänd med förutsättningarna.

För Jonas teamkamrat blev det en fjärdeplats i sin klass. Det intressanta med det är att han blev slagen av Enköpingsbon Anders Träff gällande tredjeplatsen i den klassen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!