Bredsladden intar Enköping i helgen

Allan Widéns minne har bytt namn och går nu under namnet Bredsladden. "Tävlingen är större i år och ett namnbyte passade in just nu", säger Jonas Hovind från EMK.

Allan Widéns minne har bytt namn till Bredsladden när tävlingen återigen genomförs i Enköping på lördag.

Allan Widéns minne har bytt namn till Bredsladden när tävlingen återigen genomförs i Enköping på lördag.

Foto: Robin Widing

Motor2019-10-09 16:30

Det kommer bli fullt drag under lördagen när tävlingen Bredsladden intar områdena runt Enköping. Tävlingen, som tidigare gick under namnet Allan Widéns minne, har vuxit och därför bytt namn.

– Tävlingen är större i år och då tänkte vi att vi skulle byta namn. Vi tyckte Bredsladden blev bra i och med att flera sträckor körs i områden med just "bred" i sig. Bredsboda och Bredsdal, bland annat, säger Jonas Hovind från arrangörsklubben EMK.

Bredsladden utgör finalen av Trendab rallycup/7-klubbarsserien, Upplands DM och Nedre norras DM. Där har flera lokala klubbar förare som gjort bra ifrån sig. Bland annat Örsundsbros Anton Bernats Hager, Martin Alarik och Tom Silen. Från hemmaklubben EMK kryllar det av förare i bland annat E-klassen. Bäst har det gått för just Jonas Hovind som jagar Hofors Fredrik Jansson i toppen.

– Han har en tävling mer än mig, men jag ska göra allt jag kan för att försöka vinna den här tävlingen och närma mig honom. Det kommer att bli en tuff fight, säger Hovind.

En annan det gått bra för är EMK:s Martin Jigler som leder sin klass.

Vilken typ av banor kommer vänta förarna i helgen?

– Det kommer vara snabba sträckor, totalt runt 25 kilometer specialsträckor. Roligt är att vi kör i områden som vi inte kört på sedan 80- och 90-talet. Vi har haft en bra dialog med de boende och nu har vi fått tillstånd att köra, säger Hovind.

Första starten går klockan 10.00 på lördag från Enköpings motorstadion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!