Förutsättningarna inför matchen var inte optimala för EIBK, som hade flera spelare borta på grund av sjukdom.

– Efter sista träningen var vi åtta spelare plus en målvakt. Men vi tog in två juniorer, så att vi i alla fall blev elva till slut. Och med de förutsättningarna får man bara vara helt nöjd med det här resultatet och grabbarnas insats, säger tränare Andreas Olofsson.

Det var EIBK som inledde matchen bäst och Albin Pettersson gav laget ledningen efter bara 46 sekunder. Men Almunge kvitterade efter drygt halva perioden.

Gästande Enköping återtog sedan kommandot drygt två minuter senare, innan Almunge återigen kvitterade innan periodpausen.

– Vi tappade lite i slutet av perioderna, då vi inte riktigt orkade hela vägen ut, säger Olofsson.

I mellanperioden ökade takten på målskyttet ännu mer. Främst från hemmalaget som gjorde fyra mål.

Men ESK såg till att vara inom räckhåll, då Simon Äng, matchens bäste spelare, klev in i handlingarna med två mål. Inför sista hade vi 6–4 på resultattavlan.

Där fortsatte målen att avlösa varandra. Gustav Öberg och Linus Sjöquist kvitterade för EIBK, innan hemmalaget åter tog ledningen. Så höll det på, fram och tillbaka, innan domaren blåste av och förkunnade 9–9.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en jobbig match. Vi ska vara riktigt nöjda med resultatet, trots allt. Alla förtjänar verkligen beröm för inställningen och insatsen, även om Simon Äng och Linus Sjöquist är våra härförare i matchen.

Simon Äng hade en riktigt bra kväll. Det kom nämligen ytterligare två mål från hans klubba i den tredje perioden, vilket förde upp honom på fyra totalt.