En stekhet sommar och innan dess näst intill lika varma dagar fyllda av fysträning är förbi för ESK Hockey.

Under veckan som gått har man genomfört sina första fyra pass på is för den här säsongen. Och enligt coach Robert Kimby har det sett lovande ut.

– De tre träningarna vi har haft hittills har sett förvånansvärt bra ut, sen får vi se hur det ser ut ikväll, säger han inför lagets fjärde träning på lika många dagar.

Artikelbild

| Lagkapten Andreas Lindquist såg nöjd ut i sin naturliga miljö.

– Visst syns det att det är lite ovant och att timingen inte alltid är på plats, men när det gäller fart, passningsspel och tävlingsnivå så är vi absolut nöjda med hur det har sett ut.

De fyra träningarna är starten på en intensiv period innan årets upplaga av Hockeyettan Östra drar igång. En period där mycket ska präntas in i truppen.

– Det är under de här veckorna som vi försöker sätta standarden, den standard som sedan såklart ska utvecklas och höjas ytterligare under säsongen.

Vad är ert huvudfokus nu såhär i början?

Artikelbild

| Pontus Hagman är ett nygammalt ansikte i ESK.

– Vi försöker nudda vid så mycket vi bara kan såhär i starten. Men mycket handlar om att nöta försvars- och positionsspel, något som jag tycker att vi satte bra redan förra säsongen. Men det är viktiga bitar så det är något vi måste fortsätta utveckla. Sen ska vi efter den här första veckan ha känt på samtliga av de stora bitarna i spelet, även offensivt. Special teams (powerplay och boxplay) avvaktar vi dock lite med.

Truppen är satt sedan länge, även om backen Robin Nilsson anslöt bara för några dagar sedan. Många nya spelare ska in i det system som Robert Kimby och Johan Jonsson började bygga under fjolåret.

Artikelbild

| "Det har sett förvånansvärt bra ut", menar Robert Kimby.

– Vi har sett killarna under lång tid redan, vilket är skönt. Det var målet hela tiden att så tidigt som möjligt ha truppen klar. Skillnaden nu när vi kommer på is är att vi får se dem tillsammans, hur de agerar som ett lag på isen.

Blir det lite tillbaka på ruta ett när det gäller spelsystem med så många nya ansikten?

Artikelbild

| Jeper Bärgård är tillbaka i ESK igen.

– Nej, det tycker jag inte. Det var egentligen ännu fler nya spelare inför förra säsongen, plus att jag och Jonsson också var nya. Vi har flera spelare som var med förra säsongen som nu också kan hjälpa till att få in de nya i vårt spelsätt. Hockey spelas också på ett väldigt likvärdigt sätt över Sverige idag, så många är redan med på hur spelet ska se ut och har koll på vad vi vill i ESK.

Under den första veckan har så gott som samtliga spelare varit på is, med några undantag.

Artikelbild

| Robin Nilsson har fått en smakstart på säsongen med ESK Hockey.

– Ludwig Ahlin har kört rehab men kommer att vara igång inom kort. Sedan har Fredrik Juhlin ett tag kvar efter en fingerskada, samt att Dennis Näslund kommer att missa några månader efter den skada han ådrog sig i slutet av förra säsongen. Men vi har en stor trupp, så sådana saker kan vi hantera.

ESK Hockey inleder sina träningsmatcher den 16 augusti med ett bortamöte mot Huddinge.