Inför söndagens match mot bottenkollegan Härnösand verkar den tunga perioden vara över för EHF.

Skador och sjukdomar har avlöst varandra inom truppen såhär långt.

– I helgen blir första matchen vi ställer ett helt friskt lag på benen, så nu ska vi vara på gång, säger tränare Ken Hornö.

Ännu en träningsvecka ligger nu bakom laget och trots den poängfattiga inledningen känner man inte av något stor oro inom laget.

– Vi är väl medvetna om hur förutsättningarna har varit, vi har pratat om det mycket. Sedan är det klart att det smyger sig in lite mentalt, men det är mest i form av en frustration eftersom både spelarna och vi ledare vet vad vi egentligen kan.

Hur ser du på insatsen spelmässigt hittills?

– Det känner jag ingen oro över. Vi vet att både kunskaperna och kvaliteten finns där. Men vi har hamnat i en ond spiral – de friska som spelat har fått köra väldigt hårt och då tagit slut, medan de halvsjuka vi haft med heller inte orkar. Men nu ser läget bättre ut och jag tror vi är på gång, det känns verkligen så, menar Hornö.

Till matchen mot Härnösand återkommer ett antal spelare som saknats tidigare. Bland annat kommer Lovisa Skagerlind tillbaka.

– Där får vi tillbaka en fin tillgång när det gäller skyttet, och det är viktigt. Vi har haft en bra vecka och i torsdags hade vi vår bästa träning på mycket länge, både när det gäller tillgängliga spelare och intensitet. Jag hoppas och tror att vi kan börja hitta rätt nu.