"Vill vara en retsticka på isen"

18-årige Glenn Guttelvik inte gjort någon besviken efter att han fick kontrakt med ESK Hockey. Under sin debutsäsong som senior har han redan tillhört utropstecknen.

Glenn Guttelvik har varit ett av utropstecknen i ESK Hockey under grundserien.

Glenn Guttelvik har varit ett av utropstecknen i ESK Hockey under grundserien.

Foto: Anders Hallman

Ishockey2019-11-12 18:00

Inför säsongen meddelade ESK Hockey att man gett ett antal unga spelare chansen under en viss prövotid, en så kallad tryout. En av dem var Glenn Guttelvik, det dessutom lyckades såpass bra att han belönades med ett juniorkontrakt för resterande delen av säsongen. 

Ett bra drag av ESK, skulle det visa sig. Guttelvik – som har ESK som moderklubb, men som spelat juniorhockey i Almtuna – har tillhört utropstecknen i ESK under grundserien och ligger fyra poängligan bland seriens juniorer.

– Jag hade tänkt på det ganska länge. Att komma hem skulle bli en nystart, kändes det som. Sista säsongen i Almtuna gick inte bra alls och då kändes det som att komma hem skulle vara det bästa. Sen kände jag att jag var redo för seniornivån och klar med juniorhockeyn, säger Glenn.

Någon ovisshet fanns det inte hos den unge forwarden under tiden som ett krontrakt skulle försöka säkras hos moderklubben.

– Jag försökte att inte tänka så mycket utan jag körde bara och försökte ta för mig. Sen var det så att man inte riktigt reflekterade över att det var tryout, utan jag kände mig som en del av laget ganska snabbt.

Kanske var det nyckeln till att ett juniorkontrakt säkrades hos moderklubben. Och kanske fick Guttelvik den skjuts in i sin debutsäsong inom seniorhockeyn som behövdes för att vända fjolårets tyngre säsong. För det har gått bra under den första halvan av serien.

– Tycker det har gått över förväntan nästan. Jag har fått mycket förtroende och har lyckats producera en del och spelat mycket. Jag har inte tänkt så mycket. Jag har bara kört. Sen tränade jag hårdare i somras än jag någonsin gjort och det tror jag fört med sig mycket. Förväntningarna var att jag skulle ta mig in i laget, visst, men jag ville göra skillnad också. Ta plats.

Spelet har fungerat bra för ESK:s nummer 18. Det man dock slagits mest av är dock hans respektlöshet på isen.

– Haha, jo men så är det. Jag gillar ju att åka runt och smälla, – grisa lite. Jag vill vara en retsticka på isen, så visst ligger det lite i det.

Poängen har också trillat in. Guttelvik ligger som sagt fyra i den totala poängligan för juniorer i Hockeyettan Östra. Fortsätter det såhär finns chanser att fortsätta resan förbi Hockeyettan – vilket också är målet.

– Man vill ju komma så långt man bara kan och då är Hockeyettan är absolut inte slutmålet.

Nummer 18 har ofta varit het i ESK:s matcher.
Nummer 18 har ofta varit het i ESK:s matcher.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!