Nyförvärvet tvingas lägga av

En match var allt som blev. ESK Hockeys nyförvärv Felix Lundqvist tvingas lägga skridskorna på hyllan på grund av skadeproblem.

ESK:s nyförvärv Felix Lundqvist tvingas avsluta karriären på grund av skada.

ESK:s nyförvärv Felix Lundqvist tvingas avsluta karriären på grund av skada.

Foto: Anders Hallman

Ishockey2019-11-06 07:00

ESK Hockey har drabbats av ett avbräck mitt under säsongen och ett tråkigt sådant, för fler än klubben.

Forwarden Felix Lundqvist, som värvades av ESK under den pågående säsongen och gjorde sin första match med laget i helgens match mot Hanviken, tvingas lämna.

Det visar sig alltså att söndagens match blev den första och sista i den gröna tröjan. 24-åringen tvingas nu att avsluta karriären på grund av en knäskada.

Lundqvist fick hela den gångna säsongen förstörd just på grund av den skada som nu stoppar honom, men tycktes nu vara redo för spel igen.

– Jag har kört rehab under en längre tid och har inga känningar alls just nu, sa han när tidningen pratade med honom i mitten av oktober i samband med att övergången blev klar.

Men nu står det alltså klart att det stannar vid endast en match med ESK efter att man lite på chans plockat in Lundqvist i truppen, något som klubbens sportchef Christian Nordenberg meddelade under tisdagskvällen.

– Det var en chansning och det vi visste om. Ibland lyckas det och det var ju både vår och Felix förhoppning att knäet efter noggrann rehab skulle hålla, säger Nordenberg.

– Det är otroligt tråkigt för oss men såklart mest för Felix. Vi önskar honom lycka till med vad han nu än tar sig för.

Senast representerade Felix Lundqvist Lindlöven i Hockeyettan och stod där för 43 poäng på 62 matcher under två säsonger. Han har tidigare spelat för Växjös ungdomsorganisation i J20 Superelit och har Avesta som moderklubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!