Lindblad tillbaka till ESK på lån

Från ESK till Vita Hästen och tillbaka igen. Nu står det klart att backen Wilmer Lindblad återvänder till moderklubben på lån.

ESK Hockey får in ett starkt namn på backplats i Wilmer Lindblad.

ESK Hockey får in ett starkt namn på backplats i Wilmer Lindblad.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-10-01 14:31

ESK Hockey får ett fint tillskott i truppen till onsdagens hemmamatch mot Segeltorp.

Efter att ha lämnat klubben för allsvenska Vita Hästen inför säsongen står det nu klart att Wilmer Lindblad återvänder till moderklubben på lån för att spela matchen.

– Vi känner att eftersom Lindblad inte har spelat match under den senaste veckan behöver han få matchtid. Vi hörde med Enköping om det fanns ett intresse av att ha Lindblad på lån och Enköpings tränare var intresserad. Han kommer träna med Enköping idag (tisdag) och spela match med dem under onsdagen. Sedan går vi vidare därifrån och ser hur vi gör därefter, säger Vita Hästens coach Tony Zabel på klubbens hemsida.

För Lindblad själv är det en bra lösning, menar han själv.

– Jo, men det känns som en fin lösning. Jag vill ju spela matcher och de senaste två matcherna har jag inte fått någon matchtid. Att jag får spela gör att jag är bättre förberedd och redo, så det här är en jättebra lösning.

Hur ser låneuppgörelsen ut?

– Först och främst är det över onsdagens match,  så får vi se. Vi tar det därifrån. Jag åker tillbaka på fredag.

Hittills har det blivit tre matcher för Lindblad i VH. Poängen har dock uteblivit.

– Som lag har vi gjort det bra. Vi såg de första fem matcherna som en matchserie och där tog vi tre segrar, så en bra start. Personligen har det blivit lite mindre speltid nu när serien startat, men det är bara att kriga på och visa att man ska få chansen.

Matchdags

ESK Hockey – Segeltorp

ATG Hockeyettan

19:00, Bachohallen (onsdag)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!