Jansson vinnare i comebacken: "Har saknat det här"

Inte en sekunds speltid på hela säsongen innan matchen. Vinnare och tio minuter från hållen nolla efter 60 minuter i comebacken. ESK-målvakten Emil Jansson hade en skön fredagskväll i Eskilstuna. "Man har saknat det här", säger han.

Emil Jansson var tillbaka i ESK-målet och vann direkt.

Emil Jansson var tillbaka i ESK-målet och vann direkt.

Foto: Thomas Lindblom

Ishockey2023-11-25 06:00

Emil Jansson ådrog sig en stressfraktur i ena foten strax före seriepremiären, som hållit honom borta från spel i närmare tio veckor. Men under fredagskvällen var han tillbaka. Och i comebacken fick vara med och bryta ESK:s tunga förlustsvit på åtta raka förluster.

– Fruktansvärt skönt. Man har saknat det här. Man har gått i tio veckor, där han inte riktigt haft den här spelglädjen som man brukar ha, säger han om comebacken.

Fram till tionde minuten av tredje perioden såg det också ut som att han skulle få hålla nollan. Men sedan sköt Linden fyra snabba mål och gjorde lite match av en till synes avgjord tillställning.

– Vi slutar att spela där. Och det är lite surt så. Men det är bara smaken i munnen såhär efteråt. Det viktigaste var att vi tog tre poäng och visade för oss själva att vi kan vinna matcher. Jag tycker att vi gör det jäkligt bra i 50 minuter när vi stänger ned dem. 

Jansson har tränat de senaste tre veckorna, och får nu vänja sig vid en situation där han konkurrerar med två målvakter i Martin Örtengren och nyförvärvet Victor Andersson. En ganska ovanlig situation för en hockeymålvakt. 

– Det är en situation som blir. Det är inte första gången, och inte sista heller. Alla tre gör det bra på träning, och jag tycker om de andra två som fan, så det är inga konstigheter. Vi hjälper varandra. Det är laget som ska vinna matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!