Efter träningen spelas det upp sketcher – små, korta uppsättningar – som ska spegla vad ungdomarna lärt sig under de senaste veckorna. En grupp gör piruetter på bästa konståkningsmanér för att visa att alla sporter är lika värda, medan en grupp iscensätter en utfrysningssituation som slutar med att den som först frystes ut, till slut accepterar den som stod för utfrysningen. Synen som möter en i ESK Hockeys P07:ors omklädningsrum är inte den vanliga.
Men så har de senaste veckorna heller inte varit vanliga. Just den här kvällen genomför Olle Ekman, utbildare från organisationen Locker Room Talk, sina sista pass med gruppen.
– Jag tycker att laget har tagit till sig allt ganska bra. Vi har haft diskussioner som varit aktuella för dem och jag ser som utbildare att de har fått nya verktyg för att hantera olika situationer, berättar Olle Ekman.
– Men också blivit bättre på att lyssna på varandra och prata inför varandra. De förstår sitt värde bland varandra bättre nu, är min känsla.
Olle är sedan en tid tillbaka utbildare för organisationen Locker Room Talk och samarbetet "Stoppa skitsnacket" (se fakta).
– Konkret handlar det om att de ska kunna vara schyssta kompisar och del av ett samhälle där man respekterar varandra. Det går ju inte en enda dag för de här killarna där de inte påverkas av förväntningar och normen som finns runt omkring dem i samhället. Därför är det viktigt att de är medvetna om dem och vad de innebär, säger Ekman.
När möjligheten att bli utbildare inom organisationen dök upp var det ett enkelt beslut att hoppa på uppdraget. Även till vardags ligger arbetet med ungdomar nära hjärtat, som tränare i Sirius ungdomsverksamhet. Arbetet med ungdomarna i omklädningsrummet handlar i stor utsträckning om att utmana och ifrågasätta gamla tankesätt och attityder. Saker som "klassisk manlighet" är bara en sak som avhandlas.
– Det jag gör handlar inte så mycket om att gå in och säga vad som är rätt och fel. Det handlar mer om att ifrågasätta saker och ting. Provocera är fel ord, men att utmana ungdomarna att tänka annorlunda kring saker.
Just ord som manlighet är ju knepigt. Finns det verkligen en definition av det?
– Det är ju det som är min utmaning, att kunna prata om de här sakerna på en nivå som kan få dem involverade och att de kan förstå. Man använder kanske inte begrepp som "manlighet", utan mer vilka förväntningar som finns för killar. Då tar man upp frågor som är relevanta för dem: vad finns det i skolan? Vad finns i omklädningsrummet? Då kommer man liksom in på ämnet utan att man för den sakens skull använder just sådana begrepp.
– Ungdomarna ska få tänka och känna sig självsäkra nog att man vågar säga ifrån när något är fel, att de vågar vara den som reagerar. Når jag fram med det tankesättet till en av dem är jag någonstans nöjd, säger Ekman.
Och visst tycks budskapet ha gått fram hos ungdomarna i omklädningsrummet. Även om just den här examensliknande uppgiften tycktes svår till en början.
Men när Jesper Sonesson, Frej Stenebäck, Ludvig Cederlund, Theodor Brandt och Ludvig Lind spelar upp sitt arbete om utfrysningssituationen är det knäpptyst i rummet, trots den upplevt pinsamma situationen. Efteråt är det applåder och uppmuntrande tillrop till det träffsäkra budskapet. Kanske är det ett betyg så gott som något för vad ungdomarna lärt sig.