ESK tog tre nya poäng

ESK Hockey har fått en smakstart på säsongen. Tre matcher har slutat med tre raka segrar - även om det satt hårt åt efter 2-1 mot Vallentuna på söndagskvällen.

Robin Nilsson har inlett säsongen vasst i ESK-tröjan. Mot Vallentuna blev det yterligare ett mål.

Robin Nilsson har inlett säsongen vasst i ESK-tröjan. Mot Vallentuna blev det yterligare ett mål.

Foto: Thomas Lindblom

Ishockey2018-09-23 19:43

Vallentuna var ett skott i den så kallade ”kryssribban” från att kvittera i slutsekunderna mot ESK Hockey. Dessutom tvingades hemmakeepern Simon S:t Cyr till en vass räddning i slutskedet för att ESK skulle hålla tätt och bärga ytterligare en seger.

– Det var ganska nära där, och vi hade marginalerna lite med oss, men samtidigt borde vi nog hängt något mer mål också. Det var en jämn match, men vi är nöjda med tre poäng, säger ESK-målvakten Simon S:t Cyr.

För ESK var det andra matchen på två dagar efter bataljen med Visby/Roma på Gotland i fredags. Vilket också syntes stundtals.

– Vi var fortfarande lite sega i benen första tio kanske, men jag tycker ändå att vi gjorde det bra. Det här laget visar att vi har hittat lite olika sätt att vinna på och jag tycker att vi har omsatt spelarna bra och fått in lite av det vi har saknat tidigare, säger Simon S:t Cyr, som har påbörjat sin fjärde raka säsong i ESK.

Vallentuna hade ledningen efter den första perioden, men det tog bara 56 sekunder för ESK att utjämna i mittperioden. Daniel Andersson sköt kvitteringen i samma skede som Vallentuna blivit fulltaligt efter en utvisning. Sedan tog det drygt nio minuter innan 2-1 kom, och det var matchhjälten från Visby-matchen, Robin Nilsson, som stod för målet i powerplay. Sedan blev det inte fler mål i matchen. Hemmatränaren Robert Kimby var nöjd med tre poäng.

– Vi hade en jäkla batalj med Visby i fredags, och har varit på resande fot i ett och ett halvt dygn. Vårt spel funkde inte per automatik, men vi gjorde exakt vad som krävdes. Det var ett hästjobb på alla händer och fötter, säger Kimby.

2 – 1 (0-1, 2-0, 0-0)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!