ESK letar efter andra raka trean

Trenden bröts mot Sollentuna. Nu ger sig ESK Hockey in i jakten på en ny trepoängare och större närhet till Allettanstrecket.

Johan Jonsson ser stora möjligheter för en ny trepoängare för sitt ESK.

Johan Jonsson ser stora möjligheter för en ny trepoängare för sitt ESK.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-10-01 19:00

Segern mot Sollentuna senast gav lite andrum och arbetsro efter en annars trög start resultatmässigt. I den segern fick ESK en skjuts mot vad man hoppas ska bli en ny när Segeltorp kommer till Bahcohallen under onsdagskvällen.

– Som vanligt, alltid kul med match. Vi kommer från en seger och har en skön känsla, säger coachen Johan Jonsson.

Från en seger kommer också Segeltorp. En seger som väger tungt då man slog normalt så starka Huddinge med 5–4 efter att ha gått på knock i första perioden (4–0).

– Det gäller att vi bygger vidare på senaste insatsen och att vi förstår och kommer ihåg vad vi gjorde så bra. Gör vi samma sak ser jag inte något annat än att vi ska ha en bra chans även i den här matchen.

Och vad är det ni ska komma ihåg?

– Att vara noggranna över hela banan. Sedan fick vi också utdelning två gånger om i powerplay senast, vilket alltid är en avgörande faktor att lyckas med. Vi fick även ner puckarna djup på dem och förhindrade därigenom att de kunde ställa om på oss.

Det finns en del frågetecken i truppen vars svar inte kunde ges förrän efter tisdagens träning. Klart är dock att Ludwig Ahlin missar matchen. Men man får å andra sidan in Wilmer Lindblad på lån.

– Han var ju dels med ifjol och även under vår sommarträning i år, så han kommer att ha en lätt väg in i laget. Dessutom är det en skicklig spelare, så när möjligheten dök upp att låna honom var det inget att fundera över. Det var glasklart.

Karta: Bahcohallen Enköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!