Andersson: "Inte lika tuffa att möta längre"

Det är halvtid i Hockeyettan Östra och när serien vänder på söndag hoppas laget och Daniel Andersson kunna inleda en ny väg uppåt i tabellen. Men allettan blir tuff att nå, menar forwarden.

Daniel Andersson - en av de mer rutinerade i ESK:s trupp den här säsongen.

Daniel Andersson - en av de mer rutinerade i ESK:s trupp den här säsongen.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-10-31 14:00

Den första halvan av säsongen avslutades med en rejäl målexplosion av ESK när man mötte Hammarby på bortaplan. 6–1-segern var en av aningen för få resultatmässiga ljuspunkter under grundseriens första halva. ESK ligger på nionde plats och har inför söndagens match mot Hanviken nio poäng upp till en plats i allettan.

– Själva placeringen eller poängen är vi väl inte helt nöjda med. Men tycker att vi spelmässigt har blivit bättre och bättre – nu på slutet är vi ganska nöjda, utom med resultaten då, konstaterar lagets forward Daniel Andersson.

Under långa stunder har spelet sett relativt bra ut, men så har man hamnat i svackor under matcherna där man sedan blivit hårt straffade. Kanske den största anledningen till den skrala poängskörden.

– Håller med. Det finns inget lag som kan vara felfria över 60 minuter, det måste vi vara medvetna om. Men det behöver inte vara dåligt under en längre tid i matchen, som det kanske varit för oss. Vi måste kunna täppa till blödningen snabbare i så fall och kunna spela bra efter baklängesmål eller dåliga byten. Nej, det har varit lite för kraftiga dippar – typ Visby borta – och det har kostat oss.

Inför säsongen var det en hel del profilstarka spelare som lämnade laget – spelare som under flera säsonger blivit synonyma med ESK Hockey. Tvillingarna Sojé, Fredrik Lundin och lagkapten Andreas Lindquist för att nämna några. Något som blivit lite kännbart, enligt Andersson.

– Jag tycker att truppen är väldigt skicklig i år, kanske skickligare än på länge. Men samtidigt är den väldigt ung och det märks kanske ibland –  att rutinen saknas. Framför allt i början av säsongen, då vi inte riktigt hittade samman som lag och spelade lite för individuellt. Men det har tagit sig bättre och vi har förstått att ett bra lag ger bra spelare, säger Andersson och fortsätter:
– Sedan har vi tappat lite när det gäller fysiska spelare och vi är inte lika tuffa att möta längre. Det hänger kanske ihop med att lite av klubbkänslan förvunnit i och med att flera trotjänare lämnat.

Och truppens skicklighet har inte vägt upp det riktigt, menar du?

– Åtminstone inte än kanske. Med en bättre start och resultat med oss i inledningen hade det nog varit helt annorlunda, men det ser ju bättre och bättre ut.

Några trotjänare finns ändå kvar i truppen och Andersson själv är en av dem. Han ser tillbaka på sin första halva av säsongen som lite upp och ner. Avslutade gjorde han i alla fall på bästa sätt med ett hattrick mot Hammarby.

– Väldigt rolig match och skönt att få göra lite mål. Men det har väl varit både bra och dåligt för min del hittills. Vi har fått ändra om mycket i kedjorna på grund av skador och liknande och man har fått spela med många olika. Det gör att det blir svårare att hitta rätt, såklart, och min egen prestation har inte varit så bra som den kunnat vara.

Serien vänder nu på söndag. Hur ser ni på möjligheten att nå allettan? Finns den kvar?

– Känns tufft att ta en allettanplats. Det är nio poäng upp, men vi ska såklart sikta på det. Vi tar en match i taget och ska göra det så bra som möjligt. Men det viktigaste just nu är att hitta ett spel som ska vinna matcher åt oss. Många tänkte kanske det från början att ESK ska vara i allettan, men det krävs väldigt mycket – det märkte vi redan ifjol. Men får vi igång hemmaspelet ska vi absolut kunna klättra.

ESK:s resterande matcher

3 november: Hanviken (h)

6 november: Väsby (b)

10 november: Wings (h)

13 november: Huddinge (b)

15 november: Sollentuna (h)

20 november: Segeltorp (b)

24 november: Visby/Roma (h)

27 november: Vallentuna (h)

1 december: Hudiksvall (b)

6 december: Hammarby (h)

11 december: Strömsbro (h)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!