Tabelldrama efter EIBK:s seriefinalsförlust

Det blir drama in i slutsekunderna på denna säsong efter att Enköpings IBK förlorade mot tvåan Uppsala Life. "Vi hade inte orken idag", säger tränaren Fredrik Andersson.

Felicia Wängberg höll siffrorna nere för sitt Enköping efter ännu en fin insats.

Felicia Wängberg höll siffrorna nere för sitt Enköping efter ännu en fin insats.

Foto: Erik Appelqvist

Innebandy2020-03-01 17:57

Enköpings IBK var bara två segrar från att säkra seriesegern när man på söndagen spelade borta mot serietvåan Uppsala Life. I en tempofylld match skulle hemmalaget vinna med 6–2.

– Just nu är det tomt. Vi har inte energi som räcker i 60 minuter. Vi har inte haft ett fullt lag i flera veckor och det syns idag, säger Fredrik Andersson efter matchen.

– Det är orken som inte fanns och då hänger man inte med.

Finns det något som ni kan vara nöjda med efter den här matchen?

– I nuläget har jag svårt att hitta något ordentligt... Tjejerna håller humöret uppe, svarar Andersson.

Felicia Wängberg stod återigen för en stark insats i Enköpingsmålet. Det är inte första gången hon håller nere siffrorna för Enköpings del.

– Målvakten är mer än halva laget, hon räddar oss många gånger. "Wängan" är otroligt viktig;  vår absolut viktigaste spelare, säger Andersson.

Förlusten innebär riktig spänning i damernas division 2. Enköping har fortfarande allt i sina egna händer trots att Uppsala Life nu tar sig upp på samma poäng som Enköping, fast med en match mer spelad. 

– Det gäller att vi ska få in alla i träning igen. Vi ska försöka vinna de andra tre matcherna, men tjejerna måste bli friska så att vi kan få till lite fart och kamp på träningarna, säger Andersson.

Matchfakta

Uppsala Life – Enköpings IBK 6–2

(2–0, 1–1, 3–1)

Målskyttar EIBK: Madeleine Gelin (2–1), Louise Andersson (3–2)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!