Sen vändning räckte till vinst

Efter en seg start tog Lokomotiv Grillby tredje raka segern när man mötte IBF Gagnef.

Jakob Fertig, Tobias Metzner och Jimmy Boberg firar efter ett Loket-mål.

Innebandy2019-11-30 15:45

Det var en match med två ansikten som spelades i Enahallen under lördagen. Efter två sämre perioder exploderade Loket i den tredje perioden och vände 2–3 till 6–3.

– Det betyder jättemycket att få vända och vinna. Förlorar man en sån här match... det blir inte roligt, säger Lokets tränare Peter Kokocha.

Lokomotiv startade starkast och gjorde matchens första mål genom Kim Johansson. Men därefter skulle gästande Gagnef ta överhand och göra flest mål. Den första perioden skulle sluta 2–1 till gästerna.

– Vi tar tidigt ledningen i matchen men sedan är vi inte alls inne i det. Vi tappar våra uppspel och har svårt att ställa upp. Det blir en inställningsfråga.

I den andra perioden gjorde Gagnef sitt tredje raka mål och Lokomotivspelarna såg färdiga ut. Hemmalaget skapade chanser men missade mycket och tappade mycket boll. Trots det skulle man få med sig ett tröstmål från den andra perioden efter att Jakob Fertig tryckt in bollen i nätet.

I den tredje perioden gick Loket in med en helt annan inställning och pressade framåt. Kvitteringen skulle komma följt av fyra raka mål av Tobias Metzner. Segern var ett faktum.

– Det här är en match vi ska vinna, vilket vi också gör, men tyvärr var vi tvungna att ligga under med 3–1 först, säger Kokocha.

Segern innebär att Lokomotiv Grillby tar sig upp på fjärdeplats i division 2 herrar GUD.