Perfekt start: "Det är en go känsla i laget"

Säsongen har börjat på bästa sätt för Enköpings IBK. Under lördagen ställdes man mot Frötuna men vann säkert. "Det är skitkul att det går bra", säger Benney Brundell, lagledare.

EIBK vann säkert i matchen mot Frötuna. Här firar man lagets 3–1-mål som gjordes av kapten Ida Nyholm.

EIBK vann säkert i matchen mot Frötuna. Här firar man lagets 3–1-mål som gjordes av kapten Ida Nyholm.

Foto: Erik Appelqvist

Innebandy2019-10-14 08:00

Det går bra för EIBK just nu. Hemma i S:t Ilianhallen mötte man Frötuna i en match som började spännande men som slutade i klar 6–3-seger till hemmalaget.

– Jag tycker att vi vann rättvist. Det var ingen som vek ner sig. Totalt sett en gedigen laginsats. Tjejerna ska ha en stor eloge, säger inhoppande tränaren Benney Brundell.

Det var en match med mycket kamp. Frötuna var ett välspelande lag och inledningsvis hade EIBK svårt att hantera det. Det blev mycket avblåsningar och kroppstacklingar. Trots det var det väldigt få utvisningar totalt.

–  Det var schysst spel. Kanske inte den mest sköna matchen att se på, men det var en bra innebandymatch, säger Brundell.

I den andra perioden skulle det rinna iväg till hela 4–1 till EIBK. Trots det skulle Frötuna göra det spännande efter en dubbelutvisning för hemmalaget. I den tredje perioden gjorde gästerna både 2–4 och 3–4. Till slut skulle dock EIBK sätta spiken i kistan med både 5–3 och 6–3. EIBK:s bästa spelare? Hattrickmålskytten Linnea Lindberg.

Hur är känslan i laget just nu?

– Det är bara att gilla läget och tycka att det är skitkul. Tjejerna är taggade på träningar och vi har en bra moral och attityd, säger Brundell och fortsätter:

– Det är en go känsla i laget just nu, det kan man inte komma ifrån. Jag hoppas att det håller i sig i några omgångar till, så att vi har någonting att bygga vidare från.

Matchfakta

Enköpings IBK – Frötuna IBK 6–3

(1–0), (3–1), (2–2)

Matchen var fysiskt tuff och i den första perioden var det mycket kamp på planen.
Matchen var fysiskt tuff och i den första perioden var det mycket kamp på planen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!