Loket i dramatisk hemmapremiär

Det satt långt inne men Lokomotiv Grillby är fortsatt obesegrade efter att man slagit jumbon Södra Tolvfors med 6-5 efter förlängning.

Tobias Metzner spräckte till slut sin målnolla i matchen efter mängder av försök.

Tobias Metzner spräckte till slut sin målnolla i matchen efter mängder av försök.

Foto: Robin Widing

Innebandy2019-10-26 14:45

Det gick inte som Lokomotiv ville under de första två perioderna. Men i den tredje vaknade man, och det rejält.

Man vände matchen från ett under läge med 2–4 till 5–4. Det sista målet när endast dryga minuten var kvar. Men gästerna hade inte gett upp och med 33 sekunder tryckte Tolvfors in kvitteringen. 

Förlängning väntade och där visade Lokomotiv styrka och dominerade totalt. Till sist satte Kalle Nissén segermålet och ett stort jubel blandat av både lättnad och glädje bröt ut i hemmalaget.

– Otroligt skönt att få avgöra och dessutom undvika straffar, sa glade matchhjälten Nissén efter matchen. 

– Nej, men vi har mycket boll matchen igen och styr händelserna, men en del misstag gjorde att de fick kontra på oss och sen var vi kanske inte helt hundra i hemjobbet heller.

Nu är ni fortfarande obesegrade.

– Onekligen skönt. Vi har väl känt oss lite som underdogs i inledningen av säsongen med de förutsättningarna som varit med lite för lite folk och så vidare. Men vi har bevisat vad vi kan tre gånger om nu, konstaterar Nissén.

Det var Lokomotiv som tog tag i matchen från start och höll egentligen i taktpinnen över 60 minuter. Men målen, de gjorde gästerna Södra Tolvfors. Framför allt via blixtsnabba kontringar när Lokomotiv inte riktigt fick skotten förbi täckande spelare.

– Vi blev ju inte överraskade av kontringarna, så är innebandyn. Men vi fick inte kotten förbi dem och dessutom hade de en riktigt stark målvakt, sa tränare Peter Kokocha efter matchen.

Ja, Isac Järnberg i bortamålet var stundtals omutligt, men fick alltså till slut kapitulera sex gånger om.

– Vi gör inte alls någon toppmatch idag, men samtidigt vet hela laget vad som var fel och löste det nästan själva i pauserna. Vi var tvungna att skjuta lågt på honom och då fick vi ju hål till slut, säger Kokocha.

Hur ser du på er insats?

– Lite klassiskt med en sån här prestation efter vad vi gjorde i Borlänge senast. Som sagt ingen toppmatch, men skönt att vinna i förlängning. En seger är alltid en seger och nu har vi tre raka, säger Kokocha.

Matchfakta

Lokomotiv Grillby – Södra Tolvfors
Division 2 Herr, GUD

Målen: 0–1 Leo Brodin, 0–2 Robert Berglund, 1–2 Jonas Davidsson, 1–3 Erik Hellström, 1–4 Leo Brodin, 2–4 Kim Johansson, 3–4 Tobias Metzner, 4–4 Kim Johansson, 5–4 Tobias Metzner, 5–5 Rasmus Nordh-Solin, 6–5 (OT) Kalle Nissén.

Lokomotiv Grillby är fortsatt obesegrade i årets division 2.
Lokomotiv Grillby är fortsatt obesegrade i årets division 2.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!