Intensivt när EIBK matchar dubbelt

Match på fredag. Match på söndag. Helgen som kommer blir intensiv för ett EIBK med matchbrist såhär långt in på säsongen. "Ska bli inspirerande", säger Andreas Olofsson.

Enköpings IBK tar sig an Skutskär hemma i S:t Ilian.

Enköpings IBK tar sig an Skutskär hemma i S:t Ilian.

Foto: Anders Forngren/Arkiv

Innebandy2019-10-31 20:00

Matchen mot Loke den gångna helgen var den första matchen på länge för Enköpings IBK. I helgen växlar man dock upp rejält och spelar match både fredag och söndag, först mot Skutskär och sedan mot Hagunda.

– Jag kan säga som så att vi är riktigt taggade på att spela hemma igen nu, för det var ett tag sedan. På sista träningen under onsdagen såg det riktigt taggat ut, konstaterar tränare Andreas Olofsson inför matchen mot Skutskär i S:t Ilian.

– Vi har gott självförtroende på hemmaplan. Sen vet vi inte så mycket om Skutskär mer än att vi måste se upp mefd Magnus Persson som vi vet kabn ösa in poäng. Vi mötte honom i division 2 för några säsonger sedan.

Två matcher på tre dagar jobbigt eller är ni bara inspirerade efter alla uppskjutna matcher?

– Känns fantastiskt bra att känna att vi har matcher att spela under helgen. Att det blir tätt ska inte behöva ta så hårt på oss tycker jag. Det vi måste hantera är kanske främst växlingen från hemmamatchen på fredagen till bortamatchen på en större plan (IFU Arena, Uppsala) på söndag. 

Lite sjukdomar dras laget med och man kommer att ställa ungefär samma lag på benen i båda matcherna. Samma lag som senast mot Loke till stora delar.

– Siktet är framför allt på att ta en trepoängare under fredagen, säger Olofsson.

Matchdags

Enköpings IBK – Skutskärs IBK
Hagunda IBF Enköpings IBK
Division 3 Herr Uppland
Fredag 19:15, S:t Ilian (Enköping)
Söndag 17:30, IFU Arena (Uppsala)

Karta: St:Illian
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!