Enköpings IBK presenterar ny tränarduo

De tidigare spelarna Mathias Piispanen och Martin Johansson tar över ansvaret för EIBK under kommande säsong. "Det har varit positivt och en nytändning för laget", säger den nya tränaren Mathias Piispanen.

Mathias Piispanen och Martin Johansson tar över tränaruppdraget i EIBK.

Mathias Piispanen och Martin Johansson tar över tränaruppdraget i EIBK.

Foto: Vänster: Privat. Höger: Anders Hallman/arkiv

Innebandy2020-07-01 18:00

EIBK har under några månader stått utan huvudtränare, men nu är det äntligen klart. Duon Mathias Piispanen och Martin Johansson kliver in som tränare lagom till den kommande säsongen. Båda har tidigare spelat i klubben men tar nu över ansvaret som tränare för laget. 

– Det är spelare som varit i klubben men som på grund av skador tagit på sig ansvaret att träna, säger ordförande i klubben, Anders Groth. 

Mathias Piispanen är bara 24 år och fick sluta spela på grund av ett skadat knä som behövde opereras. Nu tar han tillsammans med sin lagkamrat över tränaransvaret.

– Det känns väldigt bra. Jag fick frågan redan förra säsongen och nu när Martin blev fotskadad så diskuterade vi lite och beslutade att vi två kör tillsammans.

Kommer ni ha delat ansvar?

– Vi har lagt upp det så att vi har delat ansvar. Den enda skillnad som kan vara är att Martin faller bort någon dag i veckan när han ansvarar för barnen.

Att bli tränare till spelarna han nyligen kämpat tillsammans med på planen med kan tänkas vara ett knepigt rollbyte, men det är inget som ska vara något problem. 

– Redan förra året tog jag diskussionen med spelarna och frågade om det var okej. Då var det väldigt uppskattat och nu när Martin kom in blev det positiva reaktioner. Det har varit positivt och en nytändning för laget när de fick veta vilka som blivit tränare, säger Mathias Piispanen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!