EIBK föll i svängig match - Grillby vann igen

EIBK tappade poängen med 29 sekunder kvar av matchen. "Ett fall framåt, men surt att det inte blev ett kryss, säger EIBK-tränaren Anders Groth.

EIBK - Fyris Nabla IBK, Alfred Eriksson EIBK deppar efter Fyris Nabla slagit in segermålet 28 sekunder före fulltid.

Innebandy2021-10-20 09:00

EIBK kunde gå ut med en 2-1 ledning i den sista perioden, men raset kom omgående. De släppte in fyra mål på sju minuter och matchen kändes punkterad. Men EIBK visade karaktär och med 69 sekunder kvar kvitterade de till 5-5, men förgäves. När gästerna från Uppsala slog in segermålet med 28 sekunder kvar av matchen.

– Det började bra och vi gör det vi ska, sen tappar vi lite i koncentration, det blir lite för lätt, säger Groth.

– Det är starkt att jobba ikapp, men vi sätter inte våra chanser, inte i den här matchen heller. Ett fall framåt, men jävligt surt att det inte blir ett kryss.

Matchfakta

Division 4

EIBK - Fyris Nabla IBK 5-6 (2-1, 0-0, 3-5)

Målen EIBK: Carl-Magnus Wiberg Sundström, Filip Rytterbro, Alfred Eriksson, David Millmark, Isac Rajalakso

Mer herrfyran

IBF Grillby låg under med 2-0 mot Storvreta AIK, men lyckades vända och följa upp den fina insatsen i premiären. Laget står på två raka segrar och skuggar täten. Det blev till slut en klar 6-2-seger på bortaplan.

Nu väntar hemmamatch mot Roslagsalliansen för IBF Grillby på lördag, medan EIBK åker till Vikingahallen på Åland.

Målskyttar, IBF Grillby: David Mörtberg, 3, Fredrik Hellén, 2, Hampus Haraldsson.

Herrfemman

Underläget med 3-0 mot Uppsala Life IF U var för svårt att vända. Örsundsbro IF förlorade borta med 5-3. ÖIF:s Albin Andersson gjorde första målet. Mot slutet jämnades det ut en aning, Leo Levenhagen och Felix Lundberg reducerade men hemmalaget kunde avgöra med 5-3 med halvannan minut kvar och fick ett numerärt överläge i sekvensen efter.

Herrsexan

Fjärdhundra SK toppar serien efter andra raka segern. Storvreta Legends fick vända hem från Fjärdhundra sporthall i lördags med 2-10 i bagaget.

Målen: Jesper Synnerlöv, 4, Jonatan Ålin, 2, Peter Eriksson Ahlin, 2, Pontus Lundén, Carl Söderberg.

Södra Trögds IK förlorade samma dag hemma i Lillkyrkahallen mot TÖFF U med 5-0, medan ÖIF U slog gästande Vide Legends med klara 7-1. Målskyttar: Marcus Wahlberg, 2, Albin Sjölund, 2, William Karlsson, Jonte Lindström, Emil Algesson.

Damtrean

Maja Sjöö inledde målskyttet när EIBK U spelade andra oavgjorda matchen. Elsa Mattsson gav på nytt laget ledningen mot hemmalaget SK Vide innan Maja Sjöö gjorde sitt andra mål för lördagen. Sissel Wickström sköt 4-3-ledningen, men Kajsa Johanssons straffmål för hemmalaget till 4-4 blev matchens sista.