HBK upp i serieledning

Det är inte bara damerna som fått en bra start av säsongen. Att kalla Härnevis start i division 6 för "bra" är näst intill en underdrift. Hemma mot toppkonkurrenten ISUN kom lagets tredje raka seger.

15 maj 2019 11:30

Segern, som till sist skrev till 3–1, var egentligen aldrig hotad.

Och bakom den låg noggranna förberedelser.

– Vi är starka på vår hemmaplan. Vi vet ju att den kanske inte bjuder upp till något skönspel som den ser ut just nu – det visste vi ju om. Så vi förberedde oss på kamp och försökte stå för en mer enkelt och rakt spel, säger spelande ledaren Wilhelm Westergren.

Det tog endast tolv minuter för Härnevi att ta ledningen och det var en av de som ska stå för målen – Jimmi Nilsson – som gjorde det.

– Skönt att han fick göra målet direkt där på ett perfekt inlägg av Arvid (Persson). På något sätt hade vi bra koll på dem hela matchen sen, trots att de fick en kvittering i andra. Det kändes som att segern satt säkert redan där och vi kändes riktigt disciplinerade.

Ja, ISUN kom ut i andra halvlek och satte kvitteringen det första man gjorde när Patrick Konde var framme med pannan.

Men det spelade ingen roll. Härnevi matade på och innan matchen var slut hade man både tagit och utökat ledningen. Först satte Jimmi Nilsson sitt andra innan William Östman satte spiken i kistan.

I och med segern toppar Härnevi tabellen på samma poäng som lokalkonkurrenten Örsundsbro.

– Vi har ett bra och skönt gäng och en riktigt bra stämning i laget. Vi har aldrig haft problem med att få folk till träningarna såhär långt och det är alltid viktigt på den här nivån, säger Westergren när han försöker ge en förklaring till lagets fina start.

– Sen är det vår tredje säsong i sexan nu och vi vet vad som gäller sedan tidigare. Sen har vi några nyckelspelare som varit med och spelat bra under starten, exempelvis Adrian Hjälte och bröderna Sojé (Jesper och Andreas).

Har ni satt något mål om topplaceringar i år?

– Inte sagt något rakt ut, men vi var ju trea ifjol och de båda lagen som var framför oss har gått upp, så det ska inte vara omöjligt. När man hör snacket och lite lyssnar mellan raderna så att säga, så känns det ju som att samtliga vill vara där uppe på plats ett till tre.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing