Super-Hampus levererade – precis som handbollspubliken

Enköpings HF stod för en väldigt solid insats i premiärmatchen mot Sannadals SK i Idrottshuset. Fortsätter klacken och Hampus Wallin leverera på samma höga nivå genom säsongen kan det bli en trevlig handbollsvår i Enköping.

Hampus Wallin glänste i mötet med Sannadals SK.

Hampus Wallin glänste i mötet med Sannadals SK.

Foto: Andreas Segersköld

Handboll2024-09-28 18:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.
  • Bredden: EHF-killarna är inte bara många och unga. De håller division 1-klass, också. Mot slutet av matchen får fler yngre förmågor chansen att göra avtryck. De kliver in och gör jobbet även dem. Inför premiären pratade coachen om att det är svårt att säga vem som är bäst. Det var svårt att ta ut laget inför matchen. Jag förstår honom.
  • Inramningen: Innan avkast hade EHF-klacken ett premiärtifo som sträckte sig över den bortre delen av läktaren. Men det var inte bara under lineupen som klacken levererade. De hade rätt takt och tajming genom hela matchen. När det var moment, som när en bortaspelare sköt mot EHF-målvaktens ansikte, såg de till att stresstesta taket i A-hallen som höll på att lyfta av takstolarna. Lyckas supportrarna hålla samma tryck kontinuerligt under säsongen kan det bli jobbigt för övriga lag i serien att komma till Enköping. 
  • Super-Hampus: Vilken insats av EHF-målvakten Hampus Wallin. Räddar med allt i från handflator, knän och stortånaglar. Han lyckas också att göra ett mål i matchen. Vitalt för Enköping att få ha en målvakt som levererar redan från omgång ett om man vill slåss om topplaceringarna även i år.