Poängen uteblev för EHF i derbyt

Ineffektivitet och oskarpa avslut spelade en stor roll för Enköping när man föll i derbyt mot Uppsala med till slut klara 17–26. "Vi har det fortsatt svårt framåt", sa Kent Söderlund.

Enköpings HF fick inge derbypoäng med sig får hemmamatchen mot Uppsala.

Enköpings HF fick inge derbypoäng med sig får hemmamatchen mot Uppsala.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Handboll2019-10-26 17:00

Uppsala rivstartade matchen i Idrottshuset under lördagen och visade omgående att man inte tänkte göra det lätt för Enköping. Redan efter drygt sju minuter hade gästerna skaffat sig en ledning med 4–0 – en ledning man sedan inte skulle släppa under de återstående 53 minuterna handboll.

– Vi visste ju om att det skulle bli bra tryck från deras sida, konstaterade Enköpings tränare Kent Söderlund efter matchen.

Söderlund som så sent som förra säsongen fanns som ett namn i just Uppsala innan han tog klivet över till Enköping under våren.

– Jag hade ju koll på många av deras spelare och vilka som var värda att ha koll på, men idag spelade det inte så stor roll. 

I halvtid låg EHF under med 15–7 och uppförsbacken skulle bli rejält brant i andra. Det fortsatte trevande inledningsvis och allt som oftast var lagets avslut lite ogenomtänkta och missriktade. Uppsala, men bland andra fjolårets EHF-spelare Alice Askebro i laget, fortsatte att vara bättre.

Fram till slutskedet i matchen, så EHF ryckte upp sig och visade att man faktiskt kunde matcha gästerna. Visserligen var matchen avgjord, men man fick både offensiven och defensiven att stämma klart bättre.

– I första hade vi svårt att sätta våra chanser. Vi skapade mycket men hade fortsatt svårt att sätta dit dem. Det har varit ett problem såhär långt och det måste vi jobba med,, menade Söderlund.

Enköpings främsta spelare för dagen var målvakten Jessica Anshagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!